Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea unui ucrainean care și-a pierdut soția și copiii într-un bombardament: "Războiul lui Putin i-a luat de lângă mine"
WhatsApp
Un ucrainean a aflat că soţia şi cei doi copii ai săi au fost ucişi de un obuz rusesc, după ce a văzut pe Twitter o postare care le arăta cadavrele, scrie BBC. ”Am recunoscut bagajele şi aşa am ştiut”, a spus Serghei Perebinis pentru New York Times.
Povestea unui ucrainean, care și-a pierdut soția și copiii în timpul unui bombardament  Războiul lui Putin i-a luat de lângă mine

New York Times a prezentat povestea unei familii distrusă în acest nemilos război. ”Am recunoscut bagajele şi aşa am ştiut”, a spus Serghei Perebinis pentru New York Times. 

Bărbatul a povestit jurnaliștilor de la New York Times drama prin care trece și le-a arătat fotografiile familiei sale. Tetiana Perebinis şi cei doi copii ai lor, Mikita, 18 ani şi Alisa, 9 ani,  au murit în oraşul Irpin în timp ce încercau să evadeze. Cadavrele lor au fost găsite la aproape 10 metri de craterul lăsat de o bombă: "Nu aveau nicio speranță".  

Când Rusia a invadat Ucraina și luptele au început să se extindă, familia Perebinis a decis să  părăsească orașul. Serghei a plecat din estul  țării spre Kiev, luându-și cu el mama. 

Povestea unui ucrainean, care și-a pierdut soția și copiii în timpul unui bombardament: „Războiul lui Putin le-a luat de lângă mine” 

 

Soția, Tetiana, a rămas cu copiii lor, Mykytam, de 18 ani, și Alisa, de 9 ani. Când obuzele  au început să lovească complexul lor de locuințe, singura opțiune a fost să fugă. Un voluntar de la biserica din cartier, Anatoly, 26 de ani, îi ajută. Toți au murit, însă, încercând să treacă pe podul principal al țării lor, Irpin.

O fotografie cu familia decedată, zăcând lângă un monument pentru victimele celui de-al Doilea Război Mondial a apărut pe prima pagină a New York Times şi a făcut înconjurul lumii.  "Totul este greu de urmărit când iubita ta soţie stă întinsă într-o pungă neagră pe jos. Experiența prin care am trecut a fost ca un film de groază”, a scris el pe contul de Facebook.

Serghei a povestit jurnaliștilor că pentru a se întoarce la Kiev, a fost forţat să intre în Rusia, apoi să zboare în oraşul Kaliningrad pentru a trece în Polonia.

Ucraineanul a povestit că le-a spus trupelor ruse de la graniţa cu Polonia: ”Toată familia mea a murit în ceea ce voi numiţi o operaţiune specială şi noi numim război. Poţi să faci ce vrei cu mine. Nu mai am nimic de pierdut”

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel