Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea unui adolescent care câștigă mii de euro și locuiește de un an prin trenuri: „Asta e casa mea"
WhatsApp
Un adolescent din Germania trăiește fără casă de un an, doar prin trenuri, deoarece a decis să își petreacă viață călătorind prin Europa. Povestea sa a captivat atenția oamenilor din întreaga lume. 
Povestea unui minor care câștigă mii de euro și locuiește de un an prin trenuri: „Asta e casa mea" / Foto: Instagram

La vârsta de 16 ani, Lasse Stolley a luat decizia de a pleca de acasă și de a-și construi propria viață, așa cum își dorește el, călătorind. Acum, la 17 ani, povestea sa este subiect de discuție pe toate rețelele de socializare și în presă.

Tânărul s-a denumit un "nomad digital" și își documentează călătoriile și aventurile pe blogul său, "Life on the train", unde împărtășește imagini și povești despre viața sa neconvențională. Pentru a susține acest stil de viață, adolescentul cheltuie peste 9.000 de euro pe an, având un abonament feroviar anual nelimitat care îi permite să călătorească în toată Europa.

 

Deși este minor, tânărul muncește și se întreține singur

 

"Noaptea dorm în trenul Intercity Express, iar în timpul zilei lucrez ca programator", a explicat Lasse pentru The Mirror. "Călătoresc și vizitez o mulțime de țări. Explorez toată Europa", spune el conform Il Messaggero.

Povestea lui Lasse a început în vara anului 2022, atunci când a decis să părăsească casa părintească din Schleswig-Holstein pentru a începe o nouă aventură. De atunci, trenul a devenit casa sa și mijlocul său principal de transport.

"Pot să fac tot ce am chef: dacă am chef să merg la mare, iau trenul spre nord dimineața sau iau trenul spre Alpi pentru o drumeție. Nu am niciun loc în care să mă retrag. Casa mea este trenul", a adăugat el.

Stilul de viață al lui Lasse poate părea neobișnuit pentru mulți, dar pentru el reprezintă libertate și aventură. Călătoriile sale îi oferă oportunitatea de a explora diferite culturi, peisaje și experiențe, iar munca sa ca programator îi permite să-și mențină independența financiară.

Deși, conform tânărului, unii oameni îi privesc cu dezaprobare decizia de a părăsi confortul unei locuințe fixe și de a trăi pe drumuri, el spune că această viață este plină de bucurie și satisfacții. Cu fiecare oprire a trenului, descoperă noi locuri și întâlnește oameni noi, construind astfel amintiri și experiențe care îl vor însoți pentru tot restul vieții sale. 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Lasse Stolley (@lassestolley)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel