Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea unui italian rămas șomer. A aplicat la sute de job-uri, dar nimeni nu îi râspunde. „Mă doare inimă să mă mut la 60 de ani. Va trebui să renunț la tot”
WhatsApp
Povestea unui italian în vârstă de 60 de ani, fost antreprenor, acum rămas șomer. „Suntem o țară mare, cu muncitori de calibru, dar, din păcate, nu reușim să oferim stimulente pentru a rămâne aici."
Foto: Ilustrativ & Luciano  / Sursa: pixabay.com/ fanpage.it

Luciano, un bărbat în vârstă de 60 de ani cu o vastă experiență profesională, dezvăluie lupta sa în găsirea unui loc de muncă, o poveste care reflectă situația multor oameni de vârsta lui, aflați în aceeași situație.

„Trimit CV-uri, dar nimeni nu răspunde”

 

"Am fost directorul unui mare supermarket timp de 20 de ani, distrus de inundații acum zece ani. M-am reinventat deschizând un magazin de feronerie cu un coleg, dar din cauza costurilor insuportabile și perioadei Covid, am fost nevoiți să închidem afacerea.În ultimul an, câștigurile mele au fost zero, chiar dacă am stat în magazin de la 8 dimineața până la 7:30 seara. Așa că am spus: 'Ajunge'. Acum sunt șapte luni de când sunt șomer și nu pot găsi un loc de muncă. Trimit CV-uri, dar nimeni nu răspunde. M-au sunat din Germania și va trebui să renunț la tot,",  povestește Luciano.

„Aș aprecia ca măcar companiile să răspundă, chiar dacă răspunsul este negativ” 

 

În ciuda eforturilor sale constante de a aplica pentru diverse poziții, Luciano se confruntă cu indiferența angajatorilor. "La 60 de ani, am răspuns la sute de anunțuri pe platformele de căutare a locurilor de muncă, adesea fără să primesc niciun răspuns. Aș aprecia ca măcar companiile să răspundă, chiar dacă răspunsul este negativ."

Luciano vorbește, pe lângă italiană, patru limbi străine

 

Cu un bagaj profesional impresionant, vorbind patru limbi (germana, engleza, franceza și spaniola) și având o experiență diversă, Luciano își exprimă frustrarea față de situația actuală a țării sale. "Noi în Italia, efectiv, stimulăm fuga creierelor. Ce oferim tinerilor? Stagii, după stagii, după stagii. Ar trebui să le oferim mai multe oportunități. Suntem o țară mare, cu muncitori de calibru, dar, din păcate, nu reușim să oferim stimulente pentru a rămâne aici.”

„Mă doare inima să mă mut la 60 de ani”

 

Cu toate acestea, Luciano nu renunță și a primit oportunități de angajare din Germania. "Sunt în așteptare pentru un interviu în Berlin pe 12 martie. Mă doare sufletul să mă mut la 60 de ani, dar dacă cineva îmi oferă un loc de muncă și îmi spune: 'Vino', eu plec. Fizic, cu excepția câtorva dureri minore, sunt în formă. Mă doare să las tot ce am construit, dar nu muncă, care nu m-a speriat niciodată."

Situația lui Luciano reprezintă nu doar lupta personală a unui individ în vârstă, ci și o reflecție a problemelor mai ample din piața muncii din Italia. Mărturiile precum aceasta subliniază necesitatea unei revizii a sistemului pentru a oferi mai multe șanse și stimulente tinerilor și celor cu experiență vastă, contribuind astfel la o societate mai echitabilă.

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel