Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea tristă a bunicului Vladimir, evacuat din Lviv: Soția, fiul și fiica mea au murit. Doar nepotul Misha a supraviețuit
WhatsApp
De la începutul războiului, peste două mii de pacienți din regiunile ocupaate de ruși au fost evacuați la Prima Asociație Medicală Teritorială din Lviv. La fiecare trei zile răniții sunt aduși cu trenul special. Majoritatea noilor sosiți sunt din regiunile Donețk și Lugansk.
Povestea tristă a bunicului Vladimir, evacuat din Lviv -  Soția, fiul și fiica mea au murit. Doar nepotul Misha a supraviețuit

Valentina este din orașul Seversk, regiunea Donețk. Femeia și-a adus nepotul Igor, de 15 ani, la Lviv. Pe 29 aprilie, băiatul a fost rănit la gât de un fragment de obuz. "Am leșinat cinci-zece secunde, apoi m-am trezit. M-am uitat, eram plin de sânge. Din cauza șocului, nu am simțit nimic. Bunica era în fața mea și am strigat-o. Apoi au început să bombardeze”, își amintește adolescentul.

Citeste si: Peste 2.000 de ucraineni, ținuți de ruși în "lagărele de filtrare" din Mariupol: "Sunt hrăniți cu supă chioară, nu au voie să iasă afară"

În același tren, se afla și Lisa Chernyshenko, de aceeași vârstă cu Igor. Împușcată în ambele picioare, Lisa i-a dus pe ceilalți răniți din Popasna, regiunea Lugansk, la Bakhmut, cu mașina. Inițial, Lisa era pasageră în mașina în care se mai aflau trei bărbați și o femeie, relatează  currenttime.tv.

La un moment, rușii au tras în mașină. "Doi bărbați au fost răniți de schije, unul foarte grav. Și a trebuit să conduc. Toți au supraviețuit", spune Lisa Cernîșenko, în timp ce o ambulanță o ducea de la gară la spital.

VEZI SI: Planurile lui Putin în orașele ocupate în Ucraina: Ruble rusești, steagul sovietic și Kremlin TV

La spital au ajuns și Misha, în vârstă de cinci ani, cu bunicul său din regiunea Nikolaev. Armata rusă a tras în mașina în care se deplasa băiatul cu părinții, unchiul și bunica. Misha a fost salvat de mama lui, care l-a acoperit cu trupul ei. Glonțul a lovit-o în cap.

"Soția, fiul, fiica mea au murit. Doar nepotul meu Misha a supraviețuit. Copilul este rănit la cap. Și tatăl său este rănit. Are răni la ambele picioare", spune bunicul băiatului Vladimir.

Nu rata si: Jurnal de război al unui copil din Mariupol: „Mama are o gaură în picior. Bunicul a murit. La fel și orașul meu iubit”

În satul natal, bărbatul însuși a săpat trei morminte și și-a îngropat rudele. Acum acest teritoriu este ocupat de armata rusă.

"Este într-adevăr o armată barbară. Nu pentru că mi-au ucis întreaga familie. Cel mai rău lucru este că nu sunt singurul. Sunt mii ca mine în acest moment", spune Vladimir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel