Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea incredibilă a Lesyey, o tânără care a salvat doi copii dintr-o mașină în care soldații ruși au tras fără milă
WhatsApp
Lesya din regiunea Kiev, fiica ei de 10 luni și băiețelul de 3 ani al unei prietene au supraviețuit, după ce mașina în care se aflau a fost bombardată de soldații ruși, lângă Gostomel. Ceilalți trei pasageri din mașină au murit. 
Lesya, o ucraineancă rănită, a salvat doi copii dintr-o mașina în care ocupanții ruși trăgeau, fără milă.

Femeia și-a spus povestea medicilor din Lviv, de la care a primit ajutor. Arteom, soțul ucrainencei și-a urcat familia într-o mașină în localitatea Demidov din regiunea Kiev. Pe lângă Lesya și fiica ei, în mașină mai erau și prietenii lor. Soțul Arteom a rămas să ajute la evacuarea altor persoane.

"Te iubesc. Suntem împușcați ...", - acesta este mesajul primit de Arteom înainte ca legătura cu soția să dispară.

Lesya a reușit să coboare din mașina în flăcări și să-și scoată fiica și fiul de 3 ani al prietenei sale. Femeia a fost rănită la o mână, iar fiica ei Kira - în picior. Micuțul nu a fost rănit, scrie life.pravda.com.ua

Lesya și copii au fost adăpostiți de o familie în Gavrilovka. Au petrecut noaptea la subsol, iar dimineața salvatorii i-au dus la Borodyanka, unde le-au acordat primul ajutor. Zece zile mai târziu, Lesya și copiii au ajuns la Lviv.

Lesya, o ucraineancă rănită, a salvat doi copii dintr-o mașina în care ocupanții ruși trăgeau, fără milă

 

Rănile nu pun în pericol viața fiicei sale și minora va putea merge. "Kira este supus unui tratament intensiv antibacterian și antiinflamator. Rănile nu pun în pericol viața copilului și nu va afecta mobilitatea piciorului", spun medicii.

Medicii încearcă  să păstreze și mobilitatea mâinii Lesyei. "Toate oasele mâinii sunt rupte. Un deget lipsește. Specialiștii în microchirurgie încarcă reasamblarea degetelor. Mai trebuie făcute în continuare o serie de intervenții chirurgicale pentru a restabili funcția mâinii”, mai spun medicii.

Arteom, care aproape că și-a pierdut fiica și soția a ajuns la Lviv. Bărbatul nu înțelege de ce rușii trag în civili?

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a salvat cei mai apropiați oameni și nu pot explica: de ce rușii au împușcat în civili”,  spune bărbatul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel