Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea Constantinei impresionează Italia: Românca face curățenie lună, în fiecare zi, în pasajul în care cerșește
WhatsApp
O româncă în vârstă de 61 de ani i-a impresionat pe locuitorii unui cartier din orașul italian Bari. Femeia face curățenie lună, în fiecare zi, în pasajul pietonal în care cerșește. 
Românca face curățenie în fiecare zi în pasajul în care cerseste (Foto: TeleBari)

Presa din Italia scrie despre cazul unei românce care trăiește pe străzile din orașul italian Bari (Provincia Bari). Spre deosebire de mulți care sunt în situația ei, femeia dă dovadă de un simț civic foarte dezvoltat. Potrivit publicației TeleBari, pasajul subteran pietonal Marconi, din cartierul Madonnella, strălucește de curățenie datorită muncii voluntare a unei femei cunoscută de localnici că își petrece zilele cerșind de pomană.

Așa s-a gândit Constantina să răsplătească orașul

 

Potrivit jurnaliștilor italieni, femeia nu este orice cerșetoare, pentru că modalitatea ei de a răsplăti orașul care a primit-o este menținerea curățeniei. Pentru aceasta, în fiecare zi mătură și spală acea zonă.

Constantina Vasile este de naționalitate română, are 61 de ani și locuiește de 14 ani în Bari, mai exact în tabăra de romi din Japigia. Mulți localnici o cunosc pentru că zona ei de cerșit este tocmai pasajul subteran pe care îl întreține cu sfințenie.

“Îmi place să fie curățenie unde stau"

 

Potrivit sursei citate, românca se ocupă zilnic de curățarea pasajului subteran, rezultatele și aspectul zonei fiind evidente.

“Îmi place să fie curățenie unde stau. Pe aici trec mulți elevi de la școlile Marconi și Amedeo d'Aosta. Trec și mulți muncitori", le-a spus românca jurnaliștilor care au venit s-o fotografieze.

Mulți locuitori din Bari apreciază angajamentul româncei care, în ciuda dificultăților zilnice de a merge mai departe, nu-și pierde curajul și chiar și în zilele mai friguroase se gândește să contribuie cu ceva pentru comunitatea care a primit-o.

Potrivit jurnaliștilor de la TeleBari, singura ei frică este acum să nu fie îndepărtată din îndrăgitul ei pasaj subteran.

Povestea Constantinei nu e singulară. În octombrie 2020, un ziar italian a relatat povestea lui Valentin Săraru, un român fără adăpost care a curățat o statuie care pur și simplu nu mai era vizibilă pentru nimeni din cauza plantelor care au crescut în jurul ei și din cauza mizeriei.

Vezi aici povestea lui Valentin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel