Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia, copleșită de numărul uriaș de refugiați ucraineni: 3 milioane au trecut graniță și necesită asistență
WhatsApp
Polonia a primit aproximativ 3,03 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie, a anunţat vineri poliţia de frontieră poloneză, informează thenews.pl.
Peste 97.000 de persoane au intrat sâmbătă în România, dintre care 9.553 de ucraineni

''Începând din 24 februarie, un total de 3.033.000 de persoane au trecut din Ucraina în Polonia'', a scris poliţia poloneză pe Twitter.

În Polonia au intrat joi în jur de 24.100 de refugiaţi din Ucraina, comparativ cu 24.800 în ziua precedentă. Cele două ţări au o frontieră terestră comună cu o lungime de circa 530 de kilometri.

Refugiații ucraineni, aceleași drepturi precum cetățenii polonezi



În luna martie, preşedintele polonez Andrzej Duda a semnat o lege privind asistenţa extinsă pentru refugiaţii care vin din Ucraina. În virtutea acestui act normativ, persoanele respective beneficiază de şedere legală în Polonia şi au acces la educaţie şi la asistenţă medicală şi socială.

Poliţia ungară a anunţat că 5.999 de oameni au intrat miercuri în Ungaria direct din Ucraina, iar alte 6.221 care au trecut frontiera dinspre România au declarat că veniseră din Ucraina, potrivit MTI.

Autorităţile au emis permise de şedere temporară, valabile 30 de zile, pentru 758 de persoane, potrivit website-ului poliţiei ungare. Posesorii unor asemenea documente trebuie să contacteze un birou de imigraţie local din apropierea locului de rezidenţă în termen de 30 de zile pentru a solicita documente permanente.

Poliţia din Budapesta a primit 344 de refugiaţi, dintre care 187 copii, veniţi cu trenul, potrivit website-ului poliţiei municipale, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel