Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Politicianul capturat Medvedchuk le cere lui Putin și Zelensky să-l dea la schimb cu apărătorii și locuitorii din Mariupol - VIDEO
WhatsApp
Viktor Medvedchuk, reținut de Serviciul de Securitate, s-a adresat președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, și nașului său, președintele rus Vladimir Putin, cu propunerea de a-l da la schimb cu apărătorii și locuitorii orașului Mariupol.
Politicianul capturat Medvedchuk le cere lui Putin și Zelensky să-l dea la schimb cu apărătorii și locuitorii din Mariupol

„Eu, Medvedchuk Viktor Vladimirovici,  fac apel la președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și la președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cu cererea de fi dat la schimb de partea ucraineană pentru apărătorii lui Mariupol și civilii, care se află astăzi acolo și nu pot ieși prin coridoarele umanitare” spune în mesajul video Medvedchuk.

Agresiunea Rusiei a provocat una dintre cele mai mari catastrofe umanitare în Mariupol. Invadatorii ruși bombardează civili, blochează livrarea ajutoarelor umanitare în oraș, deportă forțat ucrainenii civili în Rusia și distrug în mod deliberat orașul.

Citeste si: Viktor Medvedchuk, cel mai bun prieten al lui Putin, capturat de Serviciile secrete ucrainene. Președintele Rusiei i-a botezat un copil

Totodată, conform diverselor estimări, în Mariupol au mai rămas aproximativ 120.000 de civili, iar orașul continuă să fie apărat de Forțele de Apărare ucrainene, inclusiv de luptători ai Regimentului Azov, Brigada 36 Marină și grăniceri.

 

Politicianul capturat Medvedchuk le cere lui Putin și Zelensky să-l dea la schimb cu apărătorii și locuitorii din Mariupol

 

Rusia, prin propagandiștii săi și prin soția nașului lui Putin, Oksana Marchenko, care se află la Moscova, promovează schimbul lui Medvedchuk cu cetățenii britanici capturați de ocupanții ruși.

Serviciile ucraiainene de informații l-a reținut pe Medvedchuk pe 12 aprilie. Ulterior, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ivan Bakanov, a dezvăluit detaliile unei operațiuni speciale de reținere a lui Medvedchuk.

El a spus că FSB-ul rus a încercat să-l ducă mai întâi în Transnistria și, ulterior, la Moscova. Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a reținut pe Medvedchuk la ieșirea din regiunea Kiev.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a sugerat ca Rusia să-l  schimbe Medvedchuk  cu cetățenii ucraineni, ținuți captivi de armata rusă și că agențiile ucrainene de aplicare a legii iau în considerare o astfel de posibilitate.

Medvedchuk este suspectat de trădare și tentativă  de jefuire a resurselor naționale (petrol și gaze) în Crimeea ocupată de ruși și a ajutat o organizație teroristă prin scheme de cumpărare de cărbune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel