Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Politician italian, mesaj revoltător în plină epidemie de coronavirus: "Nu acceptăm lecţii de igienă de la români"
WhatsApp
Niccolo Fraschini, un consilier italian din Lombardia, a transmis un mesaj jignitor la adresa românilor, în plină criză de sănătate din cauza coronavirusului.

"Noi, cei din Lombardia, suntem ţinuţi la distanţă cu greaţă de persoane care trăiesc în mijlocul gunoaielor, sau nu au bidet şi de persoane a căror capitală are canalele pline cu copii abandonaţi. De la aceste persoane nu acceptăm lecţii de igienă. Staţi liniştiţi, când se va termina totul, rolurile se vor inversa", a scris consilierul pe pagina sa de facebook, stârnind un val de reacţii negative.

Acesta a fost întrebat în comentarii la cine se referă mai exact în această postare, iar Fraschini a revenit cu completarea: "La napoletani, francezi şi români".

sursa: radiolombardia.it

Postarea a fost ulterior ştearsă de pe Facebook, însă au continuat să circule capturile de ecran făcute de internauţi.

Ambasada României în Italia a reacţionat după scandal:

"În contextul unei nefericite opinii exprimate pe o rețea de socializare de către un reprezentant al autorităților locale italiene, care ulterior a fost reconsiderată, ne exprimăm dezacordul față de astfel de gesturi care creează dezbinare, într-un moment în care avem nevoie de și mai multă solidaritate. Declarațiile cu tentă xenofobă nu oferă soluții crizei.

Boala nu are naționalitate, iar gândurile noastre de susținere au fost adresate deopotrivă comunității italiene și celei românești.

În astfel de situații cooperarea și înțelegerea reciprocă a măsurilor luate de fiecare stat pentru blocarea propagării virusului, schimbul de date și elaborarea unor strategii de relansare economică, după regresul acestei crize vremelnice, sunt mult mai importante decât o polemică sterilă care provoacă antagonizare, în locul încrederii și optimismului de care avem nevoie. Subscriem, de asemenea, afirmațiilor Primarului din Pavia, Fabrizio Fracassi, și ne manifestăm încă o dată solidaritatea față de cei încercați de aceste momente dificile", a scris Ambasada, pe pagina sa de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel