Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poliția spaniolă a descoperit orașul de origine din care provin scrisorilor-capcană
WhatsApp
Poliția spaniolă a declarat că cele șase scrisori-capcană care au fost trimise către ținte importante în ultimele zile au provin din orașul Valladolid din nordul țării, a relatat sâmbătă ziarul El Mundo.
Poliția spaniolă a descoperit orașul de origine din care provin scrisorilor-capcană / Sursa foto: El Espanol

Dispozitivele au fost trimise la ținte precum premierul Pedro Sanchez, ambasada Ucrainei la Madrid, birouri guvernamentale, o companie de sateliți a Uniunii Europene și ambasada SUA între 24 noiembrie și 2 decembrie.

Majoritatea au fost dezamorsate, deși un angajat al ambasadei Ucrainei a fost ușor rănit când unul dintre dispozitive s-a aprins.

Ministerul spaniol de Interne a declarat că nu poate comenta acest raport, conform Reuters.

Vezi și

 

Cel mai recent pachet periculos primit de Ambasada Ucrainei la Madrid: conținea ochi de animale

 

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit vineri un colet care conținea ochi de animale, cel mai recent dintr-o serie de "pachete sângeroase" similare trimise misiunilor sale diplomatice din Europa, au declarat oficiali ucraineni și spanioli.

Poliția a izolat complexul din capitala spaniolă și a început să cerceteze zona cu câini de urmărit.

Pachetele, îmbibate într-un lichid cu o culoare și un miros distinctiv, au fost trimise la ambasadele din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, la consulatele generale din Napoli și Cracovia și la consulatul din Brno, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

"Studiem semnificația acestui mesaj", a scris Nikolenko într-o declarație pe Facebook, adăugând că ministrul de externe Dmytro Kuleba a ordonat ca toate ambasadele și consulatele vizate să fie plasate sub un nivel de securitate sporit.

 

Șase scrisori-capcană trimise în ultima săptămână la adrese din Spania

 

Mesajele sângeroase urmează primirii a șase scrisori-capcană trimise în ultima săptămână la adrese din Spania, inclusiv la ambasada Ucrainei la Madrid, la premierul Pedro Sanchez și la ambasada SUA la Madrid, ceea ce a determinat Spania să sporească securitatea.

Nikolenko a declarat că intrarea în apartamentul ambasadorului la Vatican a fost vandalizată. O sursă din cadrul ambasadei de la Roma a declarat că în fața ușii au fost lăsate fecale umane.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel