Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Planul guvernului de a ieși din pandemie. Speranza: „Avem nevoie de gradualitate. Coronavirusul nu ne salută și pleacă” 
WhatsApp
Italia și-a luat rămas bun de la măștile de exterior, dar, deocamdată, acestea rămân obligatorii în  interior .  Calendarul redeschiderii pentru următoarele câteva luni în Italia presupune: obligația de vaccinare și certificatul verde, care vor rămâne cel puțin până în iunie. 
Italia. Planul guvernului de a ieși din pandemie. Speranza Avem nevoie de gradualitate, coronavirusul nu ne salută și pleacă.

Odată cu scăderea infecțiilor și a internărilor COVID, de aproximativ zece zile, Italia și-a luat rămas bun de la măștile de exterior, deși acestea rămân, în continuare, obligatorii în interior și la locul de muncă.

Obligația va fi valabilă cel puțin încă o lună, adică până la expirarea stării de urgență COVID, dispusă de Guvern, dar cel mai probabil va fi prelungită până la începutul verii.

De altfel, aceasta pare a fi intenția Executivului exprimată de ministrul Sănătății Roberto Speranza. „COVID-ul  nu dispare pe 31 martie și măștile de interior sunt în continuare importante” a explicat Speranza, subliniind că „jocul nu s-a încheiat”.

 

Roberto Speranza: „Avem nevoie de gradualitate. Coronavirusul nu ne salută și pleacă” 

 

"Suntem pe un drum și trebuie să-l continuăm, dar cu picioarele pe pământ. Dar avem nevoie de gradualitate" , a precizat ministrul într-un interviu pentru Repubblica, amintind că Guvernul "a ascultat întotdeauna știința" și o va face și în acest caz.

"Acesta este anul crucial pentru a înțelege dacă vom înțelege vom reveni, pe deplin, la o viață normală. Sunt  optimist, dar jocul nu s-a terminat. Coronavirusul nu ne salută și pleacă, din păcate”, a mai spus Roberto Speranza. 

Ipoteza la care lucrează guvernul este, așadar, aceea a unei relaxări a măsurilor, inclusiv a obligației de a purta măști în interior, dar doar treptat.

„Suntem într-o perioadă de tranziție înainte ca regulile din școli să fie revizuite, cele pentru măștile de interior, izolarea pentru persoanele pozitive asimptomatice. Trebuie să analizăm, pas cu pas până, la remodelarea Green Pass-ului. Virusul încă circulă”, a explicat  Pierpaolo Sileri, subsecretarul al Ministerului Sănătății.

Walter Ricciardi, consilier al ministrului Sănătății Roberto Speranza, a subliniat că: „În spațiile închise este foarte importantă folosirea măștilor de protecție” .

 

Bilanț Italia, 20 februarie. Peste 42.081 de infecții noi COVID și 141 de decese, raportate în ultima zi

 

42.081 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în Italia, în ultimele 24 de ore, la 372.776 de tampoane efectuate. Rata de pozitivare este de 11,3% (+1,0%). Datele sunt prezentate în buletinul de astăzi, duminică 20 februarie.  

Numărul cazurile noi COVID, raportate azi - 42.081 este în scădere față de cele de ieri, cad au fost înregistrate 50.534 de cazuri noi. Acestea sunt datele din buletinul Ministerului Sănătății de astăzi, duminică, 20 februarie.

Au fost efectuate 372.776 de tampoane, inclusiv teste moleculare și antigene. În ultima zi au decedat, din cauza infecției cu noul  coronavirus 141 persoane. Rata de pozitivare, în Italia, este de 11,3% (+ 1,0%).

Astăzi s-a constatat o nouă scădere a numărului pacienților internați în zona medicală și la terapie intensivă. În secțiile obișnuite se înregistrează o scădere cu 103 de paturi,  în timp ce la terapie intensivă sunt cu 19 pacienți mai puțini.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel