Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Piromanii români au terorizat Ungaria: Un tânăr a incendiat o casă în Makó. Prejudiciu de câteva milioane de forinți
WhatsApp
La propunerea Procuraturii Makó, Judecătoria Szeged l-a arestat pe românul care a provocat un prejudiciu de 6 milioane de forinți, după ce a incendiat anexa unui imobil. Anexa respectivă era însă folosită ca locuință.    
Ungaria. Un român a incendiat o casă în Makó. Prejudiciu de câteva milioane de forinți

Martorii povestesc că bărbatul a apărut beat la o casă din Makó, joia trecută, și a incendiat o anexă acesteia, care însă era folosită drept  locuință. Deocamdată nu se știe motivul pentru care românul a dat foc imobilului, mai ales că nu se cunoștea cu proprietarul.

În procesul privind infracțiunea de distrugere prin incendiere, Parchetul Szeged a dispus arestarea românului pentru o lună, având în vedere că exista riscul ca acesta să evadeze. Judecătorul de instrucție a admis demersul procurorului, dispunând astfel arestarea suspectului român. Hotărârea judecătorească nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, relatează publicația szegedma.hu. 

 

Piromanii români au terorizat Ungaria

 

Nu este însă un caz izolat, românii par a avea o apetență aparte pentru incendii provocate în Ungaria. Recent, un piroman român a fost reținut în Ungaria. 600 de baloți de paie au ars în zona Duka. În dimineața zilei de 15 octombrie 2021, Centrul de Management al Activității din cadrul Direcției Generale de Poliție a primit o sesizare conform căreia în apropierea drumului principal nr. 8, în zona Duka, ardeau baloți de paie. Pe baza rezultatelor cercetării la fața locului, s-a stabilit că incendiul a fost provocat intenționat.

Datorită colectării detaliate a datelor, poliția din Celldömölk l-a arestat în scurt timp pe cetățeanul român suspectat, care a făcut o mărturisire detaliată în timpul interogatoriului. În urma interogatoriului, bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost reținut și a fost înaintată o propunere de arestare, care a fost dispusă de Tribunalul districtual Szombathely la 17 octombrie 2021.

Acesta nu este singurul piroman român care comite astfel de fapte pe teritoriul Ungariei. Un român a fost arestat după ce a provocat în mod deliberat incendii la două restaurante din Budapesta. Faptele sale sunt considerate pericol public, astfel că pe tânărul conațional de 33 de ani îl așteaptă câțiva ani de închisoare cu executare.

Procuratura a depus acuzații în cazul unui român care a pornit două incendii la gara Déli. Conform rechizitoriului cauzei, românul  a provocat în mod deliberat un incendiu la două restaurante din Budapesta în luna martie a acestui an, provocând astfel un pericol public.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel