Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Piloții din Spania au anunțat noi greve: „Acesta este ultimul recurs posibil! Toate încercările de a ajunge la un acord au eșuat”
WhatsApp
Pasagerii care zboară spre Spania cu companii low-cost ar putea înregistra o întrerupere majoră a călătoriei pe parcursul lunii august. Piloții EasyJet din Spania tocmai au anunțat noi greve luna aceasta din cauza salariului și a condițiilor de muncă.
Foto ILUSTRATIV

Uniunea Spaniolă a Piloților de Linie Aerienă (SEPLA) a declarat că vor avea loc trei greve de 72 de ore în perioada 12 – 14, 19 – 21 și 27 – 29 august. Aceștia solicită ca, condițiile de lucru ale piloților să fie readuse la ceea ce erau înainte de pandemia de COVID-19. De asemenea, sindicatul solicită easyJet să ofere piloților săi noi contracte multianuale. „Acesta este ultimul recurs posibil, deoarece toate încercările reprezentanților piloților de a ajunge la un acord au eșuat”, a spus SEPLA, potrivit Libertatea. Acesta a adăugat că reprezentanții au declanșat greva după mai bine de șase luni de negocieri și au susținut că pentru piloții spanioli condițiile au fost întotdeauna mai proaste decât sunt în restul Europei.

EasyJet a spus că este „dezamăgită de această acțiune în acest moment critic pentru industrie”, adăugând că negocierile sunt în desfășurare. Compania aeriană low-cost a mai declarat pentru Reuters că este la curent cu o viitoare grevă a piloților la bazele sale din Barcelona, ​​Malaga și Palma. Au loc și alte greve ale companiilor aeriene în Spania.

 

Criza costului vieții îi determină și pe lucrători să solicite salarii și condiții de muncă mai bune

 

Criza costului vieții îi determină și pe lucrători să solicite salarii și condiții de muncă mai bune. Săptămâna trecută, echipajele spaniole de cabină ale easyJet au anulat o grevă de trei zile planificată pentru 29 iulie. Ei au ajuns la o înțelegere cu compania aeriană care includea salarii mai mari, potrivit Unión Sindical Obrera (USO).

Sindicatul a spus că acordul „reprezintă o abordare importantă a salariilor și condițiilor pe care le au colegii noștri în Europa”.

Anunțul unor noi retrageri în Spania vine după ce două sindicate ale echipajelor de cabină Ryanair au cerut recent o grevă de cinci luni începând din august.

Unul dintre grupuri, USO, a declarat pentru Euronews că acțiunea industrială va avea loc de luni până joi în fiecare săptămână, cu o durată de 24 de ore pe zi. Ryanair a spus că se așteaptă la o întrerupere minimă în această iarnă din cauza acțiunii industriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel