Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Piaţeta "Regina Maria a României", inaugurată în capitala Tunisiei
WhatsApp
La Tunis a fost inaugurată marţi ''Piaţeta Regina Maria a României'', în faţa secţiei consulare a Ambasadei României în Republica Tunisiană, situată în cartierul Cite Jardins.
sursa foto: Ambasada României la Tunis / Facebook

La eveniment autorităţile tunisiene au fost reprezentate de doamna Souad Abderrahim, primar al capitalei Tunis şi şeic al Medinei, consilieri din cadrul primăriei şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Migraţiei şi Tunisienilor din Străinătate, informează Ambasada României în Republica Tunisiană, într-un comunicat de presă.

La ceremonie a fost dezvelită placa inaugurală care consfinţeşte atribuirea numelui Reginei Maria acestui spaţiu public, situat într-unul dintre cele mai prestigioase cartiere ale capitalei Tunisiei. Ambasadorul României la Tunis, Dan Stoenescu, a citit un mesaj din partea ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

 

Piaţeta Regina Maria a României, inaugurată la Tunis

 

Având în vedere decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la ''Piaţeta Regina Maria a României'', ce datează din data de 6 decembrie 2019, precum şi aniversarea Tratatelor de Pace de la Paris (1919-1920), semnate în urma Primului Război Mondial, inaugurarea acestui spaţiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia, dar şi în Africa. Conferinţa de Pace de la Paris şi implicit Tratatul de la Versailles sunt evenimente istorice importante în care Regina Maria a României a jucat un rol important.

Evenimentul reprezintă un semn al excelentelor relaţii româno-tunisiene atât la nivel politico-diplomatic, cât şi la nivelul autorităţilor locale, se mai arată în comunicat. În ultimii ani aceste relaţii s-au aflat pe un trend ascendent, nu numai din punct de vedere politico-economic, academic dar şi prin relaţii apropiate la nivelul autorităţilor locale, a precizat Ambasada României în Republica Tunisiană

La inaugurare au mai luat parte reprezentanţi ai corpului diplomatic, membri ai comunităţii româneşti din Tunisia, studenţi ai Lectoratului român din Tunis şi foşti studenţi tunisieni care au studiat în România. În context pandemic, ceremonia de inaugurare a fost restrânsă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel