Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 90% dintre municipalităţile din Italia, predispuse riscului de inundaţii şi alunecări de teren
WhatsApp
Peste 90% dintre municipalităţile din Italia sunt predispuse la alunecări de teren şi alte dezastre naturale, a afirmat luni, într-un interviu, directorul Agenţiei naţionale pentru protecţie civilă din această ţară, potrivit Reuters.

''94% dintre municipalităţi sunt în pericol de inundaţii, alunecări de teren, eroziunea regiunilor de coastă'', a declarat Fabrizio Curcio pentru cotidianul La Stampa, adăugând că ''întreaga Italie este supusă acestui risc''.

Curcio a făcut declaraţiile după ce o alunecare de teren devastatoare s-a produs sâmbătă pe insula Ischia, o populară destinaţie turistică din sudul Italiei, provocând moartea a cel puţin şapte persoane.

Oficialul a spus că Ischia prezintă un risc mai ridicat întrucât multe dintre locuinţe au fost construite ilegal, dar a subliniat că şi alte regiuni din Italia, cu mai puţine încălcări ale regulilor de amenajare teritorială, sunt de asemenea vulnerabile. 

Vezi și:

Români în mijlocul iadului produs de alunecările de teren din Italia. Florin Bontea, preot din Napoli: „Este un cataclism, o nenorocire“

 

Guvernul italian a decretat duminică starea de urgenţă pentru insula Ischia din sudul Italiei, unde sâmbătă dimineaţa s-a produs o alunecare de teren, provocată de ploi torenţiale. Deocamdată sunt cinci persoane care și-au ierdut viața. În mijlocul dezastrului s-au aflat și români.

Autoritățile confirmă cinci victime. O femeie de 31 de ani a murit în noroi, iar o fetiță de 5 ani a fost găsită fără viața sub un pat din casa părinților săi dați dispăruți. Era în pijamale. O a treia victimă confirmată este o vârstnică.

Pentru că zeci de persoane sunt date disparute, căutările continuă fără oprire. Oficialii italieni au declarat stare de urgență un an și vor aloca imediat două milioane de euro pentru intervenții de urgență.

Un bărbat era pe munte, la vânătoare, când viitura l-a luat pe sus și l-a purtat până în locul din care a fost salvat - garajul unei case. La fel ca el, și un român a fost în pericol de moarte.

Români în mijlocul iadului produs de alunecările de teren din Italia

 

„Chiar în faţa lui s-a prăbuşit peretele ăla de cărămida. Se întorcea de la serviciu. A plouat acum două zile, mult, vreo 3 ore intens. Şi au venit de sus de pe munte, de pe versanţi, au venit aversele, apa şi a ajuns cu pământ, cu tot ce a luat în cale”, a declarat Sorin Albu, ruda unui român din Ischia, pentru Știrile ProTv.

Apa scursă de pe versanți a fost atât de puternică încât a luat cu ea zeci de mașini și le-a purtat spre mare. Au căzut 126 de litri de apă pe metru pătrat de la 12 noaptea până la 6 dimineața. Un record pentru ultimii 20 de ani. Pământul nu a putut să absoarbă suvoaiele așa că terenul a luat-o la vale provocând distrugeri apocaliptice. În zona afectată locuiau cel puțin doua mii de persoane.

„Sunt în total 11 persoane disparute care sunt căutate, sunt 30 de familii izolate, nu au curent, nu au apă şi străzile pentru a ajunge la ei sunt impracticabile. Trebuie curățate de noroi. Noroiul are cam 1 m şi jumătate înălţime”, a povestit Crina Suceveanu, jurnalista din Italia.

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
RadioDCNews.ro
08 feb 2023, 15:17
Spectacola.ro
08 feb 2023, 14:42
Spectacola.ro
08 feb 2023, 14:42
DCMedical.ro
08 feb 2023, 10:12
DCNews.ro
08 feb 2023, 12:23
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
DCBusiness.ro
08 feb 2023, 13:13
DCNews.ro
08 feb 2023, 12:23
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
DCMedical.ro
08 feb 2023, 10:12
RadioDCNews.ro
08 feb 2023, 15:17
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DCBusiness.ro
08 feb 2023, 13:13
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21