Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Personalul medical și pacientele dintr-o maternitate din Mariupol, răpiți de ruși. Primar: Îi vom ajuta să se întoarcă acasă
WhatsApp
Forțele de ocupație ruse au răpit personalul medical și pacientele din una dintre maternitățile din Mariupol, transmite UNIAN.

În special, peste 70 de persoane au fost scoase cu forța din maternitatea nr. 2 din districtul Levoberezhny - acestea sunt personal medical și pacienți.

"Ceea ce face Rusia, astăzi, încalcă toate drepturile internaționale ale omului. Acest lucru este comparabil cu acțiunile trupelor naziste, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dar nu vom abandona niciun cetățean din Mariupol, care a fost dus pe teritoriul Rusiei, împotriva voinței sale.

Noi creăm o bază de date cu rezidenții deportați ai orașului și dezvoltăm un mecanism eficient de întoarcere a compatrioților. Aceasta este o muncă mare pe care o implementăm sub conducerea șefului administrației militare Donețk, Pavel Kirilenko. Vom face tot posibilul pentru a ajuta oamenii să se întoarcă acasă”, a subliniat primarul orașului Mariupol, Vadim Boychenko.

 

Rușii îi deportă pe ucraineni în Rusia în lagăre de filtrare

 

Anterior se știa despre răpirea personalului medical și a pacienților spitalului orășenesc nr. 1. Acolo erau aproximativ 600 de mariupoleni.  

Mariupol este acum înconjurat de trupe rusești, dar controlat de forțele ucrainene. Din cauza unei operațiuni ofensive nereușite, teroriștii bombardează infrastructura orașului și ucid civili. Di cauza blocării evacuării populației și oprirea livrării ajutoarelor umanitare, în Mariupol au murit peste 5 mii de locuitori.

În prezent, rușii îi deportă pe ucraineni în Rusia în lagăre de filtrare. În total, de la începutul  războiului, potrivit Avocatului Poporului Lyudmila Denisova, rușii au scos jumătate de milion de ucraineni. Oamenii sunt duși cu trenul în regiunile Omsk și Tomsk și în îndepărtatul Sahalin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel