Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pedro Sanchez, premierul Spaniei, avertisment cu privire la efectele modificărilor climatice
WhatsApp
Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a avertizat că modificările climatice omoară oameni şi lucrurile dragi societăţii, în condiţiile în care Europa Occidentală continuă să fie afectată de un intens val de căldură. 
Premierul spaniol Pedro Sanchez va fi prezent la București la începutul lunii iunie

Sanchez a spus că ecosistemul, locuinţele şi animalele sunt toate victime şi a adus un omagiu celor care au murit din cauza căldurii şi a incendiilor de vegetaţie alimentate de acesta. Mai devreme, oameni de ştiinţă din UE au avertizat că o suprafaţă uriaşă de pe teritoriul acesteia este afectată de secetă.

Sánchez dă vina pe schimbările climatice pentru incendiile din Spania. El a cerut populației să fie prudentă și și-a angajat guvernul să lupte împotriva urgențelor climatice

Președintele guvernului, Pedro Sánchez, a vizitat postul de comandă avansat din Puerto de Miravete (Cáceres) și a văzut la fața locului munca depusă pentru stingerea incendiilor. El și-a exprimat condoleanțele în fața presei, deplângând moartea brigadierului în vârstă de 60 de ani, ieri, la Zamora, reflectând asupra modului în care schimbările climatice se află la originea acestor incendii forestiere și s-a angajat, în calitate de președinte, să lupte împotriva stingerii și prevenirii incendiilor.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei, avertisment cu privire la efectele modificărilor climatice

 

Președintele a evocat memoria brigadierului și și-a arătat mândria față de lucrătorii publici care protejează viețile, biodiversitatea și economia de dezvoltare locală a unor teritorii precum Miravete.

El a amintit și motivele: "Schimbările climatice sunt în spatele valurilor de căldură care provoacă incendii", a explicat el. "În ciuda crizei energetice cu care se confruntă lumea ca urmare a conflictului din Ucraina, guvernul spaniol nu și-a uitat angajamentul față de urgențele climatice și de a inversa schimbările climatice cauzate de aceste mari incendii".

El a dorit să facă o recomandare pentru populație: "ne confruntăm cu un val de căldură, așa că îndemn la prudență pe toți cetățenii spanioli și aș dori, de asemenea, să profit de această ocazie pentru a aminti memoria tuturor celor care au murit în ultimele zile din cauza caniculei".

Președintele a reamintit că 70.000 de hectare au fost deja distruse în acest an, ceea ce reprezintă aproape dublul mediei din ultimul deceniu. "Până în prezent, anul acesta au avut loc 11 incendii majore, ceea ce reprezintă dublul mediei din ultimul deceniu". Astfel, președintele a dorit să pună din nou accentul pe schimbările climatice pentru a justifica politicile de mediu ale guvernului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel