Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru șefi de stat, la Kiev. Preşedintele Lituaniei, la Borodianka: "Ocupantul ştie ce a făcut. Va veni timpul pentru judecată"
WhatsApp
Preşedinţii Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei au ajuns la Kiev cu trenul. Înaintea întâlnirii cu preşedintele Zelenski, liderii occidentali s-au deplasat la Borodianka, la 50 de km de capitală, localitate intens bombardată de forțele ruse.
Patru șefi de stat, la Kiev. Preşedintele Lituaniei, la Borodianka Ocupantul ştie ce a făcut. Va veni timpul pentru judecată

Președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei s-au îmbarcat în Polonia, într-o garnitură specială, spre Kiev. Au apărut purtând veste antiglonț și s-au întâlnit cu premierul Ucrainei și, ulterior, cu președintele  Zelenski. Între timp, acesta se adresa Parlamentului estonian.

"Aceste vizite (ale celor 4 preşedinţi) în capitala ţării mele sunt foarte importante, în special acum. Sunt importante pentru noi pentru că demonstrează sprijinul european al luptei noastre pentru libertate. Este un semnal că toți susținătorii europeni ai libertății vor rămâne uniți, fără a face concesii politice sau economice Rusiei", a declarat Zelenski.

Deplasarea celor 4 lideri din țări NATO are ca obiective, între altele, modalități de sprijin civil și militar pentru Ucraina, precum și aspecte legate de investigarea crimelor de război.

 

Crimele de război ale armatei ruse nu vor rămâne nepedepsite

 

Președintele Germaniei ar fi dorit să facă parte din aceasta delegație, însă Volodimir Zelenski a transmis că nu ar fi binevenit, ceea ce a provocat iritare la Berlin. Potrivit cotidianului Bild, Zelenski ar fi respins planurile lui Steinmeier din cauza relațiilor apropiate ale acestuia cu Rusia din ultimii ani.

Crimele de război ale armatei ruse nu vor rămâne nepedepsite, criminalii trebuie urmăriți la nivel internațional, a declarat, la Borodianka, președintele Lituaniei, care a văzut alături de liderul polonez locul unei tragedii.

 "Ocupantul ştie ce a făcut. Va veni timpul pentru judecată, dar lumea trebuie să ştie ce se întâmplă aici, să înţeleagă că nu mai este timp pentru deliberări, nu mai este timp pentru zig zag diplomatic", a spus Gitanas Nauseda, preşedintele Lituaniei.

Cei 4 președinți au urmat exemplul altor politicieni europeni, care au făcut recent vizite în Ucraina, în contextul războiului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel