Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru români au spart zeci de magazine de materiale de construcții din Franța, de unde furat drujbe de peste 140.000 de euro
WhatsApp
Patru români au fost arestați în Franța, fiind acuzați că au spart zeci de magazine de materiale de construcții și au furat drujbe pe care le-au trimis în România. 
Unul din magazinele jefuit de banda de români (Foto: Radio France - Matthieu Bonhoure)

O bandă de hoți formată din patru români, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, a fost arestată luni dimineață de către BRI (Brigade de Recherche et d'Intervention) după o serie de 13 spargeri confirmate la magazine de materiale de construcții din regiunea Dordogne. Autoritățile bănuiesc că numărul furturilor este mult mai mare.

Ancheta a durat o lună și jumătate, timp în care polițiștii au urmărit grupul de muncitori agricoli, care locuiau într-o casă ponosită din Ruch, o localitate mică situată în apropierea orașului Bergerac.

Cum acționau românii

 

Cei patru hoți aveau același mod de operare. Spărgeau ușa din spate a magazinului cu un Citroën Picasso vechi, care era condus de unul dintre membrii bandei. Mașina era avariată, fiind zgâriată, lovită și cu urme de vopsea de la magazinele sparte.

Furau drujbe, în special marca Stihl, care sunt considerate a fi de înaltă calitate și ușor de revândut. Hoții acționau rapid și precis, furând 20-30 de drujbe în doar 5-10 minute.

După jaf, aceștia trimiteau drujbele furate în România pentru a fi revândute. Polițiștii cred că hoții aveau o rețea de complici în România care se ocupa de revânzarea drujbelor furate.

Prejudiciul total este estimat la peste 140.000 de euro, din peste 300 de drujbe furate, scrie publicația franceză Francebleu.

Pe lângă cei patru hoți, au fost arestați și părinții unuia dintre ei, bănuiți că ar fi primit bunuri furate. Aceștia locuiau în aceeași casă cu fiul lor și se pare că știau despre activitatea infracțională a acestuia.

Drujbele erau trimise în România cu autobuzele de pasageri

 

Spargerile au avut loc începând cu luna februarie, vizând magazine din localități precum Bergerac, Agen, Saint-Médard-de-Mussidan, Feytiat, Chancelade, La Roche Chalais, Puymoyen, Saint-André-de-Cubzac, Montignac și Brive.

Polițiștii au reușit să identifice banda după un furt la Lajarthe Motoculture, la sud de Bergerac. La acest furt, hoții au fost surprinși de camerele de supraveghere, iar polițiștii au reușit să identifice mașina folosită.

Hoții foloseau cagule și mănuși pentru a se ascunde, în speranța că nu vor fi identificați. De asemenea, aveau grijă să nu lase urme la locul spargerilor.

Drujbele furate erau trimise în România cu autobuzele de pasageri, fiind încărcate în cală. Polițiștii cred că hoții aveau un sistem bine pus la punct pentru a transporta drujbele furate în România.

Unul dintre furturile comise de bandă a avut loc la un magazin de motociclete din localitatea Feytiat. Hoții au spart ușa din spate a magazinului cu Citroën-ul Picasso și au furat 25 de drujbe Stihl în doar 7 minute. Drujbele aveau o valoare totală de peste 10.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel