Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru persoane denunțate în Italia pentru tăieri ilegale de păduri: Amenzi de 7.000 de euro și 1.000 de chintale de lemn confiscate
WhatsApp
Patru persoane au fost denunțate autorităților judiciare din Italia în stare de libertate după ce au tăiat în mod ilegal copaci și au vândut lemnul pe piața neagră.
Patru persoane denunțate în Italia pentru tăieri ilegale de păduri: Amenzi de 7.000 de euro și 1.000 de chintale de lemn confiscate

A fost realizată o anchetă amănunțită desfășurată de Unitatea de Investigații a Poliției de Mediu, Agroalimentare și Forestiere, în colaborare cu Unitatea de Carabinieri Forestieri Borgorose.

În cadrul acestei investigații, au fost aplicate amenzi administrative în valoare de aproximativ 7.000 de euro, iar o suprafață de 50 de hectare de pădure a fost supusă sechestrului administrativ, conform Il Messaggero.

 

1.000 de chintale de lemn au fost confiscate

 

Ancheta a dezvăluit că cele patru persoane acționau în complicitate, tăind ilegal păduri într-o zonă cu interes peisagistic din regiunea Cicolano, încălcând astfel Regulamentul Uniunii Europene privind lemnul (EUTR). Acest regulament interzice comercializarea lemnului tăiat ilegal. Lemnul tăiat ilegal de către inculpați a fost parțial comercializat pe piața neagră, adâncind gravitatea infracțiunii.

Doi dintre cei patru inculpați se confruntă cu acuzații suplimentare de furt calificat și fals ideologic în acte publice. Aceștia au prezentat șase avize de tăiere falsificate pentru o pădure privată, certificând în mod fals disponibilitatea terenului fără acordul proprietarilor legitimi. Aceste acțiuni au fost realizate cu scopul de a legitima tăierile ilegale, agravând astfel infracțiunile comise. Momentan, ancheta se află în faza de cercetare preliminară, iar responsabilitatea legală finală va fi stabilită de autoritatea judiciară competentă.

Protecția patrimoniului forestier rămâne o prioritate pentru Corpul silvic, care are o istorie lungă de angajament în acest sector. În provincia Rieti, protejarea pădurilor are o importanță deosebită datorită caracteristicilor geografice unice ale regiunii, care combină peisaje de deal și munte. Aceste caracteristici conferă teritoriului o valoare intrinsecă de mediu, economică, socială și recreativă, subliniind necesitatea unor măsuri stricte de protecție și conservare.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel