Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Parlamentul rus ar putea ratifica, luni, anexarea celor patru regiuni ucrainene
WhatsApp
Parlamentul rus ar putea ratifica astăzi anexarea a patru regiuni ucrainene, după ce tratate în acest sens au fost semnate, vineri, de preşedintele Vladimir Putin. 

Pe front, armata ucraineană îşi continuă operaţiunile ofensive, iar liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a anunţat noi progrese la doar o zi după capturarea unui oraş strategic din Doneţk.

Ratificarea aşa-numitelor tratate de accedere în Federaţia Rusă este ultimul act al anexării celor patru regiuni ucrainene şi este considerat a fi mai mult o formalitate, dat fiind că legislativul de la Moscova este dominat de forţe loiale preşedintelui Vladimir Putin.

Tratatele privind anexarea au fost semnate de Vladimir Putin, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Kremlin, vineri. La doar o zi după anexare, armata ucraineană a reuşit să recaptureze oraşul strategic Liman, din Doneţk, ceea ce îi permite să pregătească noi operaţiuni ofensive, atât în această regiune, cât şi în Luhanskul vecin.

Cele două regiuni formează împreună Donbasul şi au fost anexate alături de regiunile Zaporojie şi Herson, astfel încât înfrângerea suferită la Liman este stânjenitoare pentru Putin, care a spus că teritoriile anexate nu vor fi cedate vreodată.

Înfrângerea de la Liman a atras furia naţionaliştilor, iar liderul cecen, Ramzan Kadîrov, un aliat al lui Putin, a cerut chiar să fie folosite arme nucleare tactice contra Ucrainei.

Cea mai explicită ameninţare de până acum, în condiţiile în care încă de la începutul războiului, Putin şi alte oficialităţi au făcut trimiteri la arsenalul nuclear al Rusiei.

Ucraina nu pare a fi, însă, intimidată de ameninţări, iar preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat, aseară, capturarea a două localităţi în regiunea Herson, unde forţele ucrainene desfăşoară operaţiuni ofensive de mai mult timp, potrivit Radio România Actualități. 

 

Zelenski declară că orașul Lyman recucerit de Ucraina este "complet curățat" de forțele lui Putin

 

Ucraina susține că peste 60.000 de soldați ruși au fost uciși și 2.300 de tancuri au fost distruse în lupta împotriva invaziei rusești. Zelenski declară că orașul Lyman recucerit de Ucraina este "complet curățat" de forțele lui Putin.

Peste 60.000 de soldați ruși au fost uciși în război până în prezent, în timp ce peste 2.300 de tancuri au fost distruse, au afirmat autoritățile ucrainene în estimările lor actualizate privind numărul victimelor din această dimineață, în timp ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că orașul Lyman, recucerit, este "complet curățat" de forțele lui Putin.

Dintre cei 60.110 soldați ruși care au murit în lupte, potrivit forțelor armate ucrainene, 500 au fost pierduți în ultimele 24 de ore, majoritatea în zonele Kramatorsk și Bakhmut. Aceasta a adăugat că 2.377 de tancuri au fost distruse în total.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că trupele au părăsit Lymanul

 

 

Între timp, Zelenski a mai declarat astăzi că orașul-cheie Lyman din estul Ucrainei, situat într-una dintre cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia, a fost "complet curățat" de trupele Moscovei.

'Începând cu ora 12:30 (9:30 în Marea Britanie), Lyman este complet curățat. Mulțumim militarilor noștri!' a declarat Zelenski într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.

Pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina avansează, aceasta s-a confruntat recent cu eșecuri considerabile, deoarece forțele ucrainene au recucerit porțiuni de teritoriu într-o contraofensivă care a început în septembrie și care a umilit și înfuriat Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel