Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Parisul și alte 16 regiuni din Franța, în lockdown pentru o lună. Locuitorii nu se pot depărta de casă mai mult de 10 kilometri 
WhatsApp
Orașele Paris și Nisa dar și un număr mare de regiuni ale Franței vor intra din nou în lockdown pentru o perioadă de o lună, în contextul unei creșteri puternice a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și în urma suprasaturării spitalelor, a anunțat prim-ministrul Franței, Jean Castex, joi, conform Euronews.  
paris lockdown

Șaisprezece alte regiuni ale Franței vor intra în lockdown de vineri, în mijlocul unui al treilea val de infectări cu coronavirus, inclusiv regiunea Ile-de-France care include și capitala franceză.

Lockdown-ul presupune limitarea capacității liceelor la jumătate și închiderea tuturor magazinelor neesențiale. Cetățenii francezi din zonele carantinate vor trebui să aibă semnată o declarație atunci când ies din casă și nu au voie să se depărteze de casă la o distanță mai mare de 10 kilometri.

La nivel național, restricțiile de circulație pe timp de noapte vor începe de la ora 19. Premierul Castex a subliniat și că oamenii ar trebui să lucreze de acasă măcar 4 zile din 5. Situația s-a înrăutățit considerabil în Franța în ultimele săptămâni, iar mutația britanică a virusului reprezintă acum 75% dintre cazuri. Persoane din ce în ce mai tinere și fără istoric de boli ajung la terapie intensivă, iar perioada de spitalizare crește și ea considerabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel