Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Parchetul European, sub coordonarea Laurei Kovesi, fraude de aproape 4,5 miliarde EURO în curs de investigare
WhatsApp
Noul Parchet European, sub conducerea procurorul-șef Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, a înregistrat deja 1 700 de plângeri în primele sale 100 de zile de activitate și a deschis deja 300 de cazuri de investigare a fraudei în UE, potrivit datelor publicate marți de Parchetul European (EPPO).

De la începutul activității sale, la 1 iunie 2021, EPPO a înregistrat peste 1 700 de rapoarte de infracțiuni din partea statelor membre ale UE participante și a persoanelor private.

Au fost deschise 300 de anchete, iar unele rapoarte de infracțiuni sunt încă în curs de evaluare.

Prejudiciul adus bugetului UE care se estimează că a avut loc ca urmare a activităților care fac în prezent obiectul investigațiilor este de aproape 4,5 miliarde EURO, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Parchetului European.

”Toate infracțiunile sunt comise după data la care s-a înființat parchetul european, însă cad sub jurisdicția instituției si avem o competență obligatorie de a le ancheta”, a declarat procurorul-șef european Laura Kovesi într-un interviu acordat Politico.

Instituția investighează fraudele cu fonduri europene. Spre deosebire de instituțiile actuale de luptă împotriva fraudei și a criminalității transfrontaliere, Eurojust și OLAF, Parchetul European poate efectua anchete penale și să confiște active.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel