Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa organizează un prânz pentru săracii și persoanele fără adăpost din Roma
WhatsApp
Papa Francisc a oferit duminică un prânz pentru 1.300 de persoane sărace și fără adăpost, în ziua în care Biserica Romano-Catolică marchează Ziua Mondială a Săracilor.
Papa organizează un prânz pentru săracii și persoanele fără adăpost din Roma

Francisc, care a folosit un scaun cu rotile și un baston din cauza unei afecțiuni la genunchi, a stat alături de aceștia în marea sală de audiențe a Vaticanului, unde au fost serviți de chelneri și chelnerițe voluntari.

 

Oaspeții papei au fost aduși la Vatican de grupuri de caritate care îi ajută zilnic.

 

Mai devreme, în omilia unei slujbe din Bazilica Sfântul Petru, unde mulți dintre ei au stat în primele rânduri, Francisc a făcut apel la persoanele mai norocoase "să spargă acea surzenie interioară care ne împiedică să auzim strigătul înăbușit de durere al celor mai fragili" din societate.

"Dacă inima noastră este amorțită și indiferentă, nu putem auzi strigătul lor slab de durere, nu putem plânge cu ei și pentru ei, nu putem vedea câtă singurătate și angoasă se ascund și în colțurile uitate ale orașelor noastre", a spus el.

Papa a instituit această zi în 2016 pentru a atrage mai multă atenție asupra sărăciei, în special în țările bogate. Parohiile și grupurile catolice din întreaga lume organizează evenimente pentru a-i ajuta pe cei săraci din comunitățile locale, conform Reuters.

 

Ajutarea celor nevoiași 

 

Pachete cu alimente pentru 5.000 de familii sunt distribuite, de asemenea, prin intermediul rețelei de parohii din Roma.

Preoții parohi care solicită acest ajutor primesc sortimentul de alimente pentru a servi familiile din zonele lor care au nevoie de acest ajutor.

Rețeaua de supermarketuri Elite din Italia a donat produse în valoare totală de aproximativ 10 tone de paste făinoase, 5 tone de orez, făină, zahăr, sare și cafea, precum și cinci mii de litri de ulei și lapte. Fiecare colet reunește un sortiment de alimente de bază pentru gospodării.

În cele din urmă, se oferă, de asemenea, asistență pentru a ajuta familiile care se luptă cu facturile mari la energie, agravate de inflația rapidă din ultimele luni. Plata facturilor de gaz și electricitate este oferită datorită generozității grupului italian de asigurări UnipolSai Assicurazioni, conform Vatican News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel