Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa Francisc, impresionat de cazul băiețelului mort după 5 zile în care a stat într-o fântână
WhatsApp
Papa Francisc i-a lăudat, duminică, pe oamenii din Maroc pentru că s-au unit pentru a încerca să îl salveze pe Ryan, băiețelul de cinci ani prins într-o fântână. Suveranul pontif s-a arătat întristat că eforturile lor nu au fost însă încununte de reușită, micuțul fiind găsit mort.

Rayan Awram, în vârstă de 5 ani, a căzut marți într-o fântână de pe dealurile din nordul orașului Chefchaouen. Efortul uriaș de salvare a copilului a ținut cu sufletul la gură întreaga țară și a avut ecou în toată lumea.

Mii de oameni de pe tot globul au căutat informații cu privire la acest caz, distribuit pe rețelele de socializare cu hashtagul #SaveRyan.

Copilul a murit înainte ca salvatorii să poată ajunge la el, sâmbătă seara, după cinci zile petrecute la 32 de metri adâncime.

”Oamenii s-au unit, în ansamblu, pentru a-l salva pe Rayan, au lucrat împreună pentru a salva un copil”, a spus Papa în timpul binecuvântării săptămânale din Piața Sf. Petru, scrie Antena 3 care citează Reuters. 

Papa Francisc, impresionat de cazul băiețelului mort după 5 zile în care a stat într-o fântână

 

”Salvatorii au făcut tot posibilul, din păcate nu au reușit, dar acesta a fost un exemplu”, a spus el.

Italienii în special au fost mișcați de povestea lui Rayan, deoarece a fost asemănătoare cu o tragedie din 1981, când zeci de salvatori au încercat să salveze viața lui Alfredino Rampi, un băiețel de 6 ani care a fost prins într-o fântână timp de trei zile. Și această poveste a avut un final tragic.

Salvatorii au scos, ieri, băiețelul de 5 ani blocat de marți într-un puț. Rayan nu a supraviețuit însă tragediei.

Oficialii marocani au anunțat, la scurt timp după ce l-au scos pe copil din puț, că acesta a murit, notează Sky News.

Copilul a stat blocat într-un puț adânc de 32 de metri începând de marți. A fost scos de salvatori sâmbătă seară.

Operațiunile de salvare din micul oraș Tamorot, situat în nordul țării, la aproximativ 100 de kilometri de orașul Chefchaouen, erau în desfășurare de marți seara. Salvatorii au săpat un tunel pentru a ajunge la copilaș.

Tatăl lui Rayan a declarat că încerca să scoată apă din puț în momentul accidentului: „în momentul în care mi-am luat ochii de la el, micuțul a căzut în fântână. Nu am închis un ochi de atunci".

Imaginile filmate joi de o cameră coborâtă în puț arătau că băiatul era atunci în viață și conștient, deși părea să sufere de câteva răni minore la cap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel