Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa Francisc denunță „legile morții” care limitează nașterile: „Unele familii preferă un animal în loc de un copil”
WhatsApp
Papa Francisc a denunțat legile care limitează nașterile, numindu-le „legile morții” și observând că „poate unii preferă câini sau pisici în loc de copii.”

Papa Francisc a criticat legile care limitează nașterile în timpul vizitei sale recente în Indonezia. Într-un discurs susținut la Palatul Prezidențial din Jakarta, Pontiful a denunțat aceste reglementări, numindu-le „legile morții” și a subliniat că acestea contribuie la marginarea unei părți considerabile a umanității, lăsând oameni fără mijloace adecvate pentru o existență demnă și expuși dezechilibrelor sociale.

„Legile morții” contribuie la dezechilibre sociale grave

 

„O parte considerabilă a umanității este lăsată la margine, fără mijloace pentru o existență demnă și fără apărare pentru a face față unor dezechilibre sociale grave și tot mai mari, care declanșează conflicte acute,” a declarat Papa. El a adăugat că soluția nu este „cu o lege a morții, care limitează nașterile”, ci mai degrabă „în Indonezia ai familii de patru sau cinci copii și e bine, continuă așa”.

Pontiful a abordat și problema scăderii natalității, spunând: „Poate că unele familii preferă să aibă o pisică sau un câine în loc de un copil,” observație care a stârnit râsul președintelui indonezian Joko Widodo și al altor oficiali prezenți.

În cadrul discursului său, Papa Francisc a subliniat importanța dialogului interreligios, afirmând că acesta este esențial pentru crearea unei „armonii pașnice și constructive” care să asigure pacea și să combată dezechilibrele sociale. El a subliniat că „prejudecățile vor putea fi astfel eliminate și un climat de respect și încredere reciprocă va putea crește, ceea ce este indispensabil pentru abordarea provocărilor comune, inclusiv cea de combatere a extremismului și intoleranței, pe care – prin denaturarea religiei – încearcă să se impună folosind înșelăciune și violență”.

Papa a condamnat, de asemenea, utilizarea religiei pentru a stimula dezbinări și ură, menționând că, în anumite contexte, credința în Dumnezeu este manipulată pentru scopuri nelegitime. El a reafirmat angajamentul Bisericii Catolice de a se pune în slujba binelui comun, de a întări colaborarea cu instituțiile publice și de a promova o societate mai echilibrată, fără a recurge la prozelitism. Pontiful a pledat pentru o distribuție mai echitabilă a asistenței sociale și pentru consolidarea țesăturii sociale.

„În lume sunt cazuri în care credința în Dumnezeu este pusă continuu în prim-plan, dar de multe ori este din păcate manipulată și folosită nu pentru a construi pacea, comuniunea, dialogul, respectul, colaborarea și fraternitatea, ci pentru a stimula dezbinări și a spori ura. În alte contexte, însă, se crede că cineva poate sau ar trebui să ignore căutarea binecuvântării lui Dumnezeu, considerând-o de prisos pentru ființele umane și pentru societatea civilă. Aceste eforturi, în schimb, duc adesea la frustrare și eșec.”

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel