Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa Francisc a condamnat cu fermitate avortul și a comparat întreruperea sarcinii cu "angajarea unui asasin plătit pentru a rezolva o problemă"
WhatsApp
Papa Francisc a condamnat cu fermitate avortul și a comparat întreruperea sarcinii cu "angajarea unui asasin plătit pentru a rezolva o problemă", după ce hotărârea istorică Roe vs. Wade a fost anulată de judecătorii Curții Supreme.

Vorbind de la reședința sa de la Vatican, suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a declarat că respectă decizia Curții Supreme de a desființa precedentele de aproape 50 de ani, anulând decizia istorică din 1973 care a acordat protecție federală pentru avort în temeiul Constituției.  

Francisc a spus că a condamnat ferm avortul, comparându-l cu "angajarea unui asasin plătit". Biserica Catolică învață că viața începe în momentul concepției.

El a spus: "Întreb: Este legitim, este corect, să elimini o viață umană pentru a rezolva o problemă?", conform Daily Mail.

 

Papa Francisc a condamnat cu fermitate avortul 

 

Francisc a fost întrebat despre o dezbatere din Statele Unite dacă un politician catolic care se opune personal avortului, dar susține dreptul altora de a alege, ar trebui să i se permită să primească sacramentul comuniunii.

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, de exemplu, a fost împiedicată de arhiepiscopul conservator al diecezei sale de origine din San Francisco să îl primească acolo, dar primește în mod regulat împărtășania la o parohie din Washington, D.C. 

Săptămâna trecută, ea a primit sacramentul în cadrul unei slujbe papale la Vatican.

'Când Biserica își pierde natura pastorală, când un episcop își pierde natura pastorală, acest lucru provoacă o problemă politică', a spus papa. 'Asta este tot ce pot spune'.

 

Francisc a respins informațiile potrivit cărora ar intenționa să demisioneze sau ar fi bolnav de cancer

 

Între timp, Francisc a respins informațiile potrivit cărora ar intenționa să demisioneze în viitorul apropiat, spunând că este pe cale să viziteze Canada în această lună și speră să poată merge la Moscova și Kiev cât mai curând posibil după aceea.

Într-un interviu exclusiv acordat în reședința sa de la Vatican, Francisc a negat, de asemenea, zvonurile potrivit cărora ar avea cancer, glumind că medicii săi 'nu i-au spus nimic despre asta', și pentru prima dată a dat detalii despre afecțiunea genunchiului care l-a împiedicat să își îndeplinească unele îndatoriri.

În mass-media au circulat zvonuri potrivit cărora o conjunctură de evenimente de la sfârșitul lunii august, inclusiv întâlniri cu cardinalii lumii pentru a discuta despre o nouă constituție a Vaticanului, o ceremonie de învestire a noilor cardinali și o vizită în orașul italian L'Aquila, ar putea prefigura un anunț de demisie.

L'Aquila este asociat cu Papa Celestin al V-lea, care a renunțat la papalitate în 1294. Papa Benedict al XVI-lea a vizitat orașul cu patru ani înainte de a demisiona în 2013, fiind primul papă care a făcut acest lucru în aproximativ 600 de ani.

Dar Papa Francisc, alert și în largul său pe tot parcursul interviului, în timp ce discuta o gamă largă de probleme internaționale și bisericești, a respins ideea.

'Toate aceste coincidențe i-au făcut pe unii să creadă că se va întâmpla aceeași 'liturghie'', a spus el. 'Dar nu mi-a trecut niciodată prin minte. Deocamdată nu, pentru moment, nu. Serios!'

Cu toate acestea, Francisc a repetat poziția sa adesea declarată că ar putea demisiona într-o bună zi dacă sănătatea șubredă îl va face să nu mai poată conduce Biserica - un lucru aproape de neconceput înainte de Benedict al XVI-lea.

Întrebat când crede că s-ar putea întâmpla acest lucru, el a răspuns: "Nu știm. Dumnezeu va spune'.

Interviul a avut loc în ziua în care ar fi trebuit să plece în Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud, o călătorie pe care a trebuit să o anuleze deoarece medicii au spus că ar putea fi nevoit să rateze și o călătorie în Canada, între 24 și 30 iulie, dacă nu ar fi fost de acord să facă încă 20 de zile de terapie și odihnă pentru genunchiul drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel