Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa Francisc, călătorie în Cipru și Grecia: Dumnezeu este mare, este mai mare decât contradicțiile noastre
WhatsApp
Pontiful a ajuns joi, 2 decembrie 2021 în Cipru și se întoarce din Grecia, la Vatican, pe data de 6 decembrie pentru comemorarea liturgică a Sfântului Nicolae.

Papa Francisc a ajuns astăzi în Cipru, într-o călătorie apostolică, iar în următoarele zile va ajunge și în Grecia, scrie vaticannews.va. Prima întâlnire a etapei cipriote a celei de-a 35-a călătorii apostolice a pontificatului a fost cu reprezentanții Bisericii catolice locale la Nicosia, singura capitală europeană divizată.

Pe parcursul acestei zile Papa a fost primit la Palatul Prezidențial din Nicosia, unde a avut loc ceremonia oficială de bun venit, urmată de o vizită de curtoazie la președintele R. Cipru. Ultimul moment din agenda zilei s-a desfășurat tot la Palatul Prezidențial, unde papa a prezentat al doilea discurs al călătoriei, în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

Prima declarație făcută de Papa Francisc

 

”Împărtășesc bucuria mea de a vizita această țară, pășind ca peregrin pe urmele marelui apostol Barnaba, fiu al acestui popor, discipol îndrăgostit de Isus, vitează vestitor al Evangheliei care, mergând printre comunitățile creștine pe cale de a se naște, vedea cum lucrează harul lui Dumnezeu și se bucura, îndemnându-i pe toți să rămână în Domnul cu inimă neclintită (Fapte 11,23). Iar eu vin cu aceeași dorință: să văd cum lucrează harul lui Dumnezeu în Biserica voastră și în țara voastră, să mă bucur împreună cu voi pentru faptele minunate pe care Domnul le săvârșește și să vă îndemn să perseverați întotdeauna, fără a obosi, fără a vă descuraja. Dumnezeu este mare, este mai mare decât contradicțiile noastre”, a declarat Papa Francisc. 

Papa ajunge și în Grecia

 

Pe data de 4 decembrie Papa Francisc va ajunge în Grecia, la Atena. Sosirea este prevăzută la ora 11.00 pe aeroportul internațional din capitala Greciei.

După ceremonia de primire, pontiful merge la Palatul Prezidențial din Atena unde, la ora 12.00, are loc ceremonia oficială de bun venit și vizita de curtoazie la președintele Republicii Elene. Tot aici, la 12.30, papa are o întrevedere cu prim-ministrul grec, iar la 12.45, o întâlnire cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic, când prezintă al cincilea discurs al călătoriei.

Partea a doua zilei este dedicată în întregime dimensiunii religioase.

A 35-a călătorie apostolică internațională

 

Vizita papei Francisc în Cipru și Grecia (2-6 decembrie 2021) este a 35-a călătorie apostolică internațională a pontificatului și cea de-a treia efectuată în 2021. Între 5-8 martie, pontiful a mers în Irak, iar între 12-15 septembrie, la Budapesta și în Slovacia.

Călătoria apostolică a papei Francisc în Cipru și Grecia este a doua realizată în aceste țări de un pontif, după pelerinajul efectuat pe urmele Sfântului Apostol Paul de papa Benedict în zilele 4-6 iunie 2010 și de Sfântul Ioan Paul al II-lea, care în zilele 4-9 mai 2001 a vizitat Grecia, Siria și Malta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel