Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa a împărtășit-o pe Președinta Camerei Reprezentanților SUA, în ciuda sprijinului ei pentru avort
WhatsApp
Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, s-a întâlnit miercuri cu Papa Francisc și s-a împărtășit în timpul unei slujbe papale în Bazilica Sfântul Petru, au declarat martorii, în pofida poziției sale de susținere a dreptului la avort.

Pelosi a participat la slujba de dimineață împreună cu soțul ei, Paul - care așteaptă procesul pentru o conducere sub influența alcoolului pentru care a fost arestat în luna mai - care marchează sărbătorile Sfântului Petru și Sfântului Pavel, în timpul căreia Papa Francisc a acordat stola de lână cu pallium arhiepiscopilor proaspăt consacrați. 

Ea a fost așezată într-o secțiune diplomatică VIP și a primit împărtășania împreună cu restul participanților, potrivit a două persoane care au asistat la acest moment, conform Daily Mail.

Arhiepiscopul de origine al lui Pelosi, arhiepiscopul de San Francisco, Salvatore Cordileone, a declarat că nu îi va mai permite acesteia să primească împărtășania în arhiepiscopia sa din cauza susținerii sale pentru dreptul la avort. 

 

Președintele Camerei Reprezentanților declarat despre avort că este o decizie "scandaloasă și sfâșietoare"

 

Cordileone, un conservator, a declarat că Pelosi trebuie fie să își renege sprijinul pentru avort, fie să nu mai vorbească în public despre credința sa catolică. Pelosi nu a făcut nici una, nici alta. 

Ea a calificat recenta hotărâre a Curții Supreme de Justiție care a eliminat protecția constituțională a avortului drept o decizie "scandaloasă și sfâșietoare", care îndeplinește "obiectivul întunecat și extrem al Partidului Republican de a le smulge femeilor dreptul de a lua propriile decizii privind sănătatea reproducerii".

Și a vorbit deschis despre credința sa catolică, inclusiv la o recepție diplomatică la reședința Ambasadei SUA la Sfântul Scaun, marți seara, cu ocazia Zilei Independenței.

Vorbind în fața unei mulțimi de ambasadori, oficiali ai Vaticanului și alți americani stabiliți la Roma, Pelosi a vorbit despre virtuțile catolice ale credinței, speranței și carității și despre rolul important pe care acestea îl joacă în misiunea Ambasadei SUA.

„Credința este un dar important, nu toată lumea îl are, dar este calea către multe alte lucruri”, a spus ea mulțimii.

 

 

Pelosi s-a întâlnit cu Papa Francisc miercuri înainte de slujbă și a primit o binecuvântare

 

Deși Papa a prezidat slujba, nu a distribuit el însuși împărtășania, iar Pelosi a primit sacramentul de la unul dintre numeroșii preoți care l-au distribuit. 

Încă de pe vremea când era arhiepiscop la Buenos Aires, Papa Francisc a distribuit rareori împărtășania, tocmai pentru a împiedica politizarea sacramentului.

Anul trecut, președintele Joe Biden, un alt catolic care susține, de asemenea, dreptul la avort, a declarat, după întâlnirea cu Francisc, că suveranul pontif i-a spus să continue să primească sacramentul. 

Ulterior, Biden s-a împărtășit în timpul unei slujbe într-o biserică din Roma care se află sub autoritatea Papei în calitate de episcop al Romei.

Faptul că Pelosi s-a împărtășit în interiorul Vaticanului, în timpul unei slujbe prezidate de papă, a fost și mai semnificativ, fiind un semn al refuzului lui Francisc de a refuza sacramentul. 

Papa Francisc a descris Euharistia ca fiind "nu un premiu pentru cei perfecți, ci un medicament puternic și o hrană pentru cei slabi".

Întrebat despre unii episcopi americani care au vrut să-i refuze lui Biden sacramentul, Francisc le-a spus reporterilor în timpul unei conferințe de presă în aer, în septembrie, că preoții nu ar trebui să fie politicieni și să-și condamne turma, ci ar trebui să fie pastori care să-i însoțească pe credincioși cu tandrețe și compasiune. 

Pelosi a sosit la Roma marți, după ce principalul ei consilier, Drew Hammill, a apărat-o de acuzațiile potrivit cărora a dat un cot la fiica noii reprezentante republicane Mayra Flores în timpul ceremonialului de depunere a jurământului de către Flores, săptămâna trecută. 

„Este trist să vezi "canale de știri" care știu mai bine să denatureze efortul președintelui Camerei Deputaților de a se asigura că fiica reprezentantei Flores nu va fi ascunsă în spatele ei în toate fotografiile unui moment atât de important pentru familia lor”, a scris luni Hammill pe Twitter.   

 

Flores, și nu presa, a fost cea care a făcut prima acuzație 

 

„Niciun copil nu ar trebui să fie împins la o parte pentru o ședință foto. PERIOADIC!!!” a spus Flores pe Twitter. „Sunt atât de mândră de fiica mea puternică și frumoasă pentru că nu a permis ca acest lucru să o tulbure”. 

„Ea a continuat să zâmbească și să pozeze pentru fotografie ca o regină”, a adăugat proaspăta congresmenă aleasă. 

Flores a declarat ulterior pentru Sean Hannity de la Fox News Channel că fiica ei nu și-a dat seama că ceva nu era în regulă în timpul evenimentului, iar congresmanul și-a dat seama de ce s-a întâmplat doar când a privit imaginile după aceea. 

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a fost arestat în luna mai sub suspiciunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice după ce Porsche-ul său din 2021 a fost lovit de un Jeep. El a fost acuzat în mod oficial în luna iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel