Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Panică în Italia. Aula Magna a Universității din Cagliari s-a prăbușit (FOTO/VIDEO)
WhatsApp
Aula Magna a Universității din Cagliari s-a prăbușit aseară. Pompierii au intervenit la universitate cu mai multe echipaje. Studenții Facultății de Limbi străine aveau cursurile acolo. Abia în jurul dimineții, salvatorii s-au lămurit că nu există victime umane.

Prăbușirea a avut loc în seara târziu astăzi, marți 18 octombrie, într-o clădire din zona care găzduiește facultatea de științe umaniste a Universității din Cagliari. Structura, în care se află și o Aula Magna, este frecventată de studenți și cadre didactice în timpul orelor de funcționare a facultății.

La fața locului în cursul serii, pe lângă ambulanțe, mai multe echipe de pompieri au intervenit cu câini și drone pentru a căuta sub dărâmături. Clădirea cu două etaje era situată în spatele clădirii principale, lângă piața în care se afla Casa Studenților.

Mult timp s-a temut că ar putea exista victime, o posibilitate care a fost înlăturată abia târziu în noapte, după ore întregi de căutări sub dărâmăturile clădirii prăbușite a Universității din Cagliari.

Aula Magna a Universității din Cagliari s-a prăbușit

 

Ultimii studenți, potrivit primelor informații, părăsiseră universitatea în jurul orei 20.00. Prăbușirea s-a produs în jurul orei 21.50 în clădirea din spatele intrării principale a complexului, care găzduiește facultățile de științe umaniste și sala principală a facultății de geologie.

"Din fericire, s-a întâmplat când nu era nimeni prin preajmă. Putea să se întâmple cu câteva ore mai devreme și să se facă un masacru", așa a comentat primarul din Cagliari gravitatea a ceea ce s-a întâmplat marți seară la Cagliari, când clădirea cu Aula Magna a Universității care găzduiește Facultatea de Limbi străine din Via Trentino s-a prăbușit brusc.

Potrivit rectorului, clădirea nu a suferit intervenții recente și a fost supusă periodic unor verificări structurale. "A fost un trăsnet pentru noi, nu ne-am așteptat la așa ceva. Universitatea dispune de 300.000 de metri pătrați de clădiri, iar verificările și inspecțiile structurale sunt efectuate periodic. Acum, important este să înțelegem cauza. Este clar că nu am avut nici cea mai mică bănuială că se poate întâmpla așa ceva, altfel nu am fi deschis niciodată sălile de clasă pentru cursuri, care, conform regulamentului, se terminau la ora 19.00", a declarat rectorul universității, prof. Francesco Mola.

2. -imagine fara descriere- (ffyzcpnwycatswz.jpg)

Pentru mulți, era ora cinei când un vuiet brusc a spulberat liniștea serii în tot cartierul din jurul facultății, stârnind temeri de masacru. Alarma a fost dată de studenții care locuiesc în căminul studențesc din apropiere și de cei care se aflau în zonă.

Scena pe care au văzut-o a fost dramatică: întregul complex s-a prăbușit peste el însuși, devenind un morman de moloz în câteva clipe. Multă vreme s-a temut că ar putea exista victime, o posibilitate care a fost înlăturată abia târziu în noapte, după ore întregi de căutări sub dărâmături.

O parte din structura care a găzduit cândva Facultatea de Geologie și a fost folosită ca laborator de limbi străine și a găzduit și o sală de curs s-a prăbușit.

3. -imagine fara descriere- (ffyzcpvwybusxrr.jpg)

Mai multe echipe de pompieri, experți în căutarea supraviețuitorilor, asistați de câini și drone cu camere de termoviziune, se află de câteva ore la fața locului. Nimeni nu a putut exclude posibilitatea ca unii studenți sau membri ai personalului să fi zăbovit în Universitatea din Cagliari, astfel că cercetările au continuat ore în șir.

Abia târziu în noapte, pompierii au confirmat că "echipele nu au detectat niciun semnal" și că personalul i-a asigurat că sala de curs era închisă în momentul prăbușirii. Cu toate acestea, verificările asupra structurii vor continua și astăzi și vor implica și clădirile învecinate ale Universității din Cagliari pentru a se asigura că nu există probleme structurale.

"Trebuie să înțelegem cauzele înainte de a ajunge la concluzii ipotetice, facem multe verificări asupra clădirilor și totuși acestea nu sunt niciodată suficiente: astăzi trebuie să fim recunoscători că această prăbușire a avut loc seara târziu, când cursurile erau deja terminate", a adăugat primarul din Cagliari, Paolo Truzzu, citat de FanPage.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel