Indicele prețurilor la alimente al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care urmărește cele mai tranzacționate produse alimentare la nivel mondial, a înregistrat luna trecută o medie de 140,7 puncte, față de 135,4 puncte în ianuarie, revizuit în scădere. Valoarea comunicată anterior a fost de 135,7.
Prețurile mai mari la alimente au contribuit la o creștere mai amplă a inflației, pe măsură ce economiile își revin după criza coronavirusului, iar FAO a avertizat că aceste costuri mai mari pun în pericol populațiile mai sărace din țările care depind de importuri.
De asemenea, FAO, cu sediul la Roma, a publicat primele sale proiecții privind producția de cereale în 2022, estimând că producția mondială de grâu va crește la 790 de milioane de tone, de la 775,4 milioane în 2021.
Uniunea Europeană este pregătită să adopte noi sancţiuni "severe" împotriva Rusiei, a avertizat vineri seară preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce secretarul de Stat american, Antony Blinken, a cerut menţinerea presiunilor până la oprirea războiului din Ucraina.
"Noi suntem hotărâţi, suntem determinaţi, suntem uniţi", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit cotidianului Le Monde, cu ocazia reuniunii extraordinare a miniştrilor de Externe din ţările Uniunii Europene, desfăşurată la Bruxelles.
La rândul său, Antony Blinken, secretarul de Stat american, invitat la reuniunea UE, a cerut menţinerea presiunilor asupra Rusiei.
"Statele Unite şi Uniunea Europeană trebuie să menţină presiunile sancţiunilor până când se va încheia acest război", a afirmat Antony Blinken.
Statele Unite, Uniunea Europeană, Marea Britanie, Canada şi numeroase alte ţări au impus sancţiuni masive asupra Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News