Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pandemia nu le strică pofta românilor pentru destinaţiile exotice. Unde şi cum vor petrece Revelionul
WhatsApp
Românii caută pachete turistice pentru Revelion pe Valea Prahovei, în Maldive și în Dubai. Reprezentanții agențiilor de turism spun că ofertele de sărbători pentru stațiunile de pe Valea Prahovei au fost și în trecut la mare căutare, însă anul acesta românii au început să caute destinații exotice.

Reprezentanții agențiilor de turism susțin că în această iarnă au primit numeroase cereri pentru vacanțele de Revelion în ciuda crizei provocate de epidemia de COVID-19. La mare căutare rămân pensiunile de pe Valea Prahovei chiar dacă, spre deosebire de anii anteriori, nu vor mai exista celebrele concerte de la miezul nopții.

Reprezentanții agențiilor de turism mai spun că anul acesta se observă o creştere a cererilor pentru zonele exotice. Deși epidemia nu s-a încheiat, românii găsesc alternative de a sărbători revelionul, iar agenţiile de turism au oferte pentru Tanzania sau Maldive. Specialiștii mai arată că este o adevărată nebunie pe piaţă, cu două zboruri charter și că mulţi turişti nu ţin cont de preţul unui test COVID-19. De altfel, nu toate țările cer un astfel de test. De exemplu, Dubai și Maldive îl cer, dar Mexic şi Zanzibar nu.

 

Unde şi cum vor petrece românii Revelionul

 

Nu doar destinaţiile exotice sunt la mare căutare. Agenţiile de turism spun că Turcia şi România sunt cele mai vândute destinaţii pentru sezonul de ski. Staţiunile montane din România sunt şi ele solicitate, mai ales în ceea ce priveşte pensiunile, apartamentele sau vilele care se pot închiria integral.

Conform statisticilor, 60% din unităţile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% preţuri mai mici decât anul trecut. Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Revelion. Doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness.

Conform prevederilor legale, turiştii cazaţi pot mânca în restaurantul hotelului, astfel că mesele festive de revelion pot avea loc, însă petrecerile cu muzică şi dans, nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel