Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban avertizează UE: „Ungaria nu va trimite arme în Ucraina” și se va opune embargoului. Moscova aplaudă poziția lui Orban
WhatsApp
Liderul ungar blochează noile sancțiuni la Bruxelles. Aplauze de la Moscova: „Poziție curajoasă”
Rusia a început să livreze Ungariei mai mult gaz decât era prevăzut în contract

Ungaria submineză planul UE de a aplica un embargo asupra petrolului Rusiei 

 

Premierul Viktor Orban, sprijinit de Slovacia, se opune acestei măsuri, cuprinsă în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni elaborat de Comisia Europeană ca răspuns la invazia Ucrainei, și nu pare să dorească să accepte compromisul propus de Bruxelles și anume o scutire temporară de embargo pentru Budapesta și Bratislava.

 

Fără acordul Ungariei, noile sancțiuni, care necesită unanimitatea guvernelor UE, nu pot fi promulgate

 

O opoziție care a primit deja aplauze de la Moscova, potrivit publicației Today.

Embargoul „pentru petrolul rus în forma sa actuală este inacceptabil”, o „bombă nucleară”, a spus Orban, potrivit Reuters. Pentru liderul ungar, lovirea aprovizionării cu energie a Moscovei „provoacă mai multe daune Europei decât Rusiei” și din acest motiv consideră că este nevoie de cel puțin „5 ani” și „investiții” pentru a trage țițeiul rusesc.

 

Orban: Ursula von der Leyen, vinovată că a „atacat voluntar sau nu unitatea europeană”

 

Că Orban nu este dispus să găsească compromisuri în privința petrolului poate fi înțeles și din tonul folosit față de Bruxelles: „De la început, am precizat că există o linie roșie, care era embargoul energetic”, a spus Orban.

Odată cu noul pachet de sancțiuni, Comisia „a depășit această linie roșie”. Și apoi atacul asupra președintelui Ursula von der Leyen, vinovată că a „atacat voluntar sau nu unitatea europeană”.

Premierul ungar și-a motivat până acum alegerea de a spune „nu” embargoului ridicând întrebări privind securitatea energetică națională, având în vedere dependența puternică a țării sale de petrolul rusesc. 

 

Slovacia și Republica Cehă și-au exprimat, de asemenea, aceleași îngrijorări

 

Însă tonurile și declarațiile lui Orban sugerează că problema este mult mai amplă și se referă la gestionarea de ansamblu a relațiilor UE cu Moscova și răspunsul la conflict: Ungaria „nu va trimite arme în Ucraina”, a reiterat el, pentru că acesta „este un război” între Rusia și Ucraina, nu este războiul nostru”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel