Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Opt cutremure au zguduit Italia în această dimineață: „Șocul ne-a trezit din somn!”
WhatsApp
Opt cutremure au zguduit Italia în această dimineață. Cel mai mare seism a avut magnitudinea de 4.0 grade pe scara Richter în regiunea Marche.
Cutremurele la Crotone continuă în forță: cinci replici în câteva ore. Oamenii nu știu la ce să se aștepte

Institutul Național de Fizică și Vulcanologie (Ingv) a raportat opt cutremure, cel mai puternic fiind de 4.0 grade pe scara Richter înregistrat la ora locală 08:08 pe coasta din provincia Pesaro-Urbino, la 10 km adâncime. 

Seismele au început în zorii zilei de astăzi, 8 decembrie: cutremur de 3.7 la ora 06:30, de 2.5 la ora 06:32, 2.26 la ora 06:39 și 2.1 la ora 06:42.

Populația din Pesaro și Urbino, conform celor raportate până acum, nu a simțit șocul. Rapoarte au venit de la Ancona acolo unde oamenii au spus că au fost treziți de puternicul seism. Pompierii nu au primit apeluri de intervenție.

 

 

Cutremur în Italia. Seismul, resimțit de cetățeni: „Nu par să existe probleme critice în acest moment”

 

Vezi și 

 

Italia, zguduită de un nou cutremur puternic: „O lovitură răsunătoare, dar scurtă”

 

În data de 10 noiembrie a avut loc un cutremur puternic în Marche. Un locuitor din Senigallia a povestit pentru agenția Ansa momentele seismului puternic, cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, înregistrat în largul coastei Marche, în special în zona Senigallia din provincia Ancona la ora locală 13:35. O „lovitură” care a fost percepută și în Fano și Ancona. „Am auzit-o distinct, a fost foarte puternic, dar scurt”, relatează un locuitor din Fano.

Cutremurul a provocat momente de panică și pagube, deși limitate, în diferite zone din Marche. „Când am simțit acele șocuri puternice”, spune Mario Barbaresi, fost fotbalist torinez, „am luat câinii și am ieșit. Nu am tras așa spaimă nici măcar când jucam”.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 în largul coastei adriatice a Italiei a zguduit pe 9 noiembrie regiunea Marche (centru-est), a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), determinând locuitorii panicaţi să iasă în stradă, transmite France Presse. Cutremurul a fost resimţit până la Roma. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel