Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Opoziţia din Austria contestă restricţiile şi anunță proteste masive. "Începând de astăzi, Austria este dictatură"
WhatsApp
Partidele de opoziţie pregătesc proteste masive, sâmbătă, la Viena, în contextul noii carantine generale decise de cancelarul Alexander Schallenberg.

Partidele de opoziţie pregătesc proteste masive, sâmbătă, la Viena, în contextul noii carantine generale anunțate de cancelarul Alexander Schallenberg şi a ameninţării cu impunerea vaccinării. Astfel, liderul Partidului Libertăţii (FPÖ) a avertizat că în Austria este "dictatură", scrie Mediafax. Anunțul vine în contextul în care cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, a declarat astăzi, pe fondul criticilor, o carantină generală de zece zile, cu posibilitatea prelungirii pentru încă zece zile.

Cancelarul a luat această hotărâre după ce fusese criticat că impusese restricţii doar pentru persoanele nevaccinate. "După data de 13 decembrie, nu va mai exista carantină pentru persoanele vaccinate sau vindecate", a afirmat Schallenberg, conform publicaţiei Die Presse.

Astfel, noile restricții  urmează să se aplice de luni pentru toate persoanele din țară, inclusiv pentru cei vaccinaţi. Cetățenii vor avea voie să iasă din case doar pentru a merge la serviciu, la magazinele alimentare, la farmacii sau la centrele de vaccinare.

 

"Începând de astăzi, Austria este dictatură"

 

De asemenea, aceasta nu este singura măsură ce urmează a fi implementată, căci cancelarul Alexander Schallenberg a lansat încă o propunere controversată. Astfel, acesta susţine, în ceea ce este o premieră, că va fi instituită obligativitatea vaccinării de la 1 februarie. Cu toate acestea, presa austriacă aşteaptă mai multe informații despre acest plan controversat, cel mai probabil fiind vorba despre impunerea vaccinării pentru anumite categorii, în funcţie de vârstă şi profesie. Această măsura va trebui aprobată și de Parlamentul de la Viena.

"Începând de astăzi, Austria este dictatură", a reacţionat imediat Herbert Kickl, liderul Partidului Libertăţii (FPÖ, extremă-dreapta), citat de publicaţia Kronen Zeitung.

Totodată, în urma anunțului cancelarului, organizaţiile civice şi partidele de opoziţie au anunţat cel puţin trei mitinguri de protest care vor avea loc în acest weekend la Viena. În aceste condiții, autorităţile sunt în stare de alertă.

În ciuda nemulțumirilor exprimate de liderii opoziției, noile restricţii au fost salutate de cadrele medicale care lucrează la terapie intensivă, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel