Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Operațiunea „București” și „Nunta”, în Spania. Fetițe românce, vândute pentru 7.000 de euro de proprii părinți
WhatsApp
Cinci români au fost arestați de polițiștii spanioli după ce au fost acuzați de comiterea a trei infracțiuni de trafic de persoane în scopul căsătoriilor forțate. 

Profesoarele din Fuente del Maestre ( Badajoz) au alertat autoritățile după ce două fete românce au început brusc să lipsească de la școală. Agenții Brigăzii de Imigrări a Secției Provinciale de Poliție din Badajoz au început o anchetă dificilă care a dus în provincie din Ciudad Real. Din procedurile desfășurate, a fost posibil să se concluzioneze că este o practică obișnuită în cadrul unui anumit subgrup cultural de origine română, căsătoria fetelor la o vârstă fragedă, în special de la vârsta de 12 ani, căsătoria fiind aranjată între familiile din părțile contractante sau prin intermediari în schimbul unei contraprestații economice cuprinse între 6.000 și 7.000 de euro.

Odată căsătoriți, minorii părăsesc școala și mediul familial, mutându-se la casa noilor „socri”, unde contribuie la treburile casnice până la atingerea vârstei minime legale pentru a putea obține un contract de muncă și, astfel, să contribuie financiar. 

 

A fost posibilă identificarea unei familii cu trei fete care au procedat astfel

 

În urma investigațiilor, a fost posibilă identificarea unei familii cu trei fete care au procedat astfel. Poliția a aflat că cele două surori mai mari erau căsătorite, conform riturilor lor, la vârsta de 14 ani. Cea mai tânără dintre cele trei surori, în vârstă de doar 12 ani la începutul anchetei, era pregătită pentru căsătorie, după cum a raportat Poliția Națională într-un comunicat de presă.

A fost efectuată o operațiune de localizare a minorilor și a familiilor implicate, care își schimbă reședința continuu ca urmare a muncii lor ca lucrători sezonieri agricoli.

În octombrie 2020, în orașul Almendralejo, se găsea cea mai în vârstă dintre surori, care era „căsătorită” la vârsta de 14 ani și care acum ajunsese la vârsta de 18 ani. Datorită acestor fapte, părinții soțului au fost aduși în fața autorității judiciare care știau despre această chestiune.

 

Cinci persoane, arestate

 

Recent, s-au obținut informații despre posibila reședință a celei de-a doua surori și socrii ei în orașul Herencia (Ciudad Real). Cu colaborarea Brigăzii de Străini și Frontiere din Ciudad Real și a agenților secției de poliție locală din Alcázar de San Juan, acest punct a fost confirmat și anchetele au fost intensificate, aflându-se și reședința celei de-a treia dintre surori și părinții lor într-un oraș din apropiere.

Operațiunile de poliție „București” și „Nunta” s-au încheiat la Alcázar de San Juan (Ciudad Real) pe 7 iulie, când au fost arestate ambele familii, trei bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 20 și 48 de ani, care au fost puse la dispoziția autorităților judiciare competente care, având în vedere gravitatea faptelor, a procedat la retragerea autorității părintești a ambilor minori în vârstă de 14 și 15 ani care au fost lăsați în custodia serviciilor de protecție ale Consiliului Comunităților din Castilla la Mancha.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel