Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OPERAŢIUNE de amploare în Italia şi Grecia. Autorităţile, pe urmele traficanţilor de MIGRANŢI
WhatsApp
Poliţia din Italia a anunţat joi destructurarea unei reţele de trafic de persoane care a adus zeci de migranţi din Grecia în sudul Italiei, transmit AFP şi ANA.

Reţeaua era formată din două celule, una italiană, condusă de un italian, şi a doua greacă, condusă de un kurd sirian, se precizează în comunicatul poliţiei.

"Migranţii ajungeau din ţările lor de origine în Turcia şi de acolo în Grecia, unde erau primiţi de membri ai organizaţiei (criminale) şi găzduiţi la Atena, în aşteptarea îmbarcării", explică poliţia.

Când se apropia momentul plecării, migranţii erau transportaţi în zona de coastă, în general pe insula Corfu, unde stăteau în "structuri turistice anonime" pentru a fi apoi urcaţi la bordul unor ambarcaţiuni cu destinaţia Italia, zona Salento, în Puglia (sud-est).

De încasarea "taxelor" pentru acest transfer se ocupa celula greacă, sumele cerute fiind "nu mai mici de 6000 de euro de persoană", a menţionat poliţia.

Operaţiunea de destructurare a reţelei a fost realizată de forţele de ordine din Grecia şi Italia în coordonare cu Eurojust, unitatea europeană de cooperare judiciară, iar în cadrul ei au fost interceptaţi 99 migranţi clandestini, au fost identificate 29 de persoane implicate în traficul ilegal de persoane şi au fost emise 13 mandate de arestare, şapte în Italia şi şase în Grecia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel