Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ONU: Peste 300.000 de civili au murit în războiul civil din Siria
WhatsApp
În timp ce în centrul atenției este războiul dintre Rusia și Ucraina, un război cu multe victime nevinovate, de asemenea, În Siria, peste 300.000 de civili au murit în războiul civil, până în prezent.
ONU: Peste 300.000 de civili au murit în războiul civil din Siria

Cel puţin 306.887 de civili au murit în războiul civil din Siria, între începutul lunii martie 2011 şi sfârşitul lunii martie 2021, conform unei noi estimări a Biroului ONU pentru Drepturile Omului, relatează dpa.

Cifra este mai mare decât estimările anterioare, a informat marţi biroul într-un raport prezentat Consiliul ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

Nou bilanţ: 16 morţi şi 59 de răniţi în atacul cu rachetă al rușilor asupra mall-ului din Kremenciuk 

 

83 de cetăţeni nevinovați au murit în fiecare zi timp de 10 ani



Acest lucru înseamnă că, din punct de vedere statistic, conflictul a costat viaţa a 83 de cetăţeni neimplicaţi în lupte în fiecare zi timp de 10 ani. Cifra corespunde cu 1,5% din populaţia Siriei înainte de începerea conflictului.

În septembrie 2021, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a vorbit despre un total de peste 350.000 de victime ale războiului civil din Siria.

La acea vreme, cifra includea aproximativ 143.000 de civili, în jur de 138.000 de combatanţi şi circa 70.000 de morţi al cărora statut nu fusese încă clarificat.

Dmitri Medvedev avertizează NATO că orice încercare de a "invada" Crimeea ar fi o "declarație de război" care ar putea declanșa al treilea război mondial

 

Mai mult de jumătate dintre cei uciși nu au putut fi identificați



Biroul dispune acum de informaţii detaliate despre 143.350 de civili ucişi, cu nume, data şi locul morţii. Pentru celelalte cazuri, informaţiile lipsă au fost estimate şi completate folosind metode de statistică, a anunţat un purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru Drepturile Omului.

"Cifrele din acest raport privind victimele conflictului nu sunt pur şi simplu un set de numere abstracte, ci reprezintă fiinţe umane individuale. Uciderea fiecăruia dintre aceşti 306.887 de civili a avut un impact profund, reverberant asupra familiei şi comunităţii din care făceau parte ", a mai spus Bachelet, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel