Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS: Omicron, rată crescută de reinfectare, dar simptome mai puţin severe 
WhatsApp
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyes, a subliniat miercuri, 8 decembrie, că varianta Omicron a coronavirusului pare să aibă o rată mai mare de reinfectare, dar provoacă simptome mai puţin severe decât varianta Delta.  

Potrivit directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyes, noua tulpină Omicron a coronavirusului pare să aibă o rată mai mare de reinfectare, dar provoacă simptome mai puţin severe decât varianta Delta, relatează AFP, preluată de Agerpres. ''Date preliminare din Africa de Sud indică un risc mai mare de reinfectare cu Omicron'' a persoanelor vindecate de COVID-19 sau vaccinate, ''dar sunt necesare mai multe date pentru a trage concluzii mai ferme.

Există, de asemenea, unele dovezi că Omicron provoacă simptome mai puţin severe decât Delta, dar din nou este prea devreme pentru a avea o certitudine'', a spus Tedros Adhanom Ghebreyes în cursul unei conferinţe de presă la Geneva.

De asemenea, directorul OMS a declarat că pentru a obţine mai rapid o imagine mai exactă a caracteristicilor variantei, toate ţările trebuie să contribuie la evaluarea sa prin transmiterea datelor lor către organizaţie. În plus, pentru a combate mai rapid varianta Omicron, directorul OMS a cerut, de asemenea, tuturor ţărilor să-şi continue eforturile în ceea ce priveşte vaccinarea şi restricţiile, scrie Agerpres.


OMS: Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este ''o soluţie de ultimă instanţă''

 

Cu toate acestea, vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ''o soluţie de ultimă instanţă'', a declarat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de agenţiile internaţionale de presă.

''Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare'', a declarat Hans Kluge într-o conferinţă de presă online, scrie Agerpres. 

''Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context'', a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi. "Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta", a atras atenţia reprezentantul european al OMS, citat de Reuters.

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel