Directorul OMS a avertizat miercuri împotriva iluziei că e ar fi de ajuns administrarea de doze booster pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, a consemnat AFP, preluată de Agerpres.
"Nicio ţară nu va putea ieşi din pandemie cu ajutorul dozelor booster, iar dozele booster nu înseamnă undă verde pentru a sărbători cum se prevedea.
Programele de vaccinare cu doze booster fără discernământ au toate şansele să prelungească pandemia mai curând decât să-i pună capăt, deturnând dozele disponibile către ţări care au deja rate ridicate de vaccinare şi oferind astfel virusului mai multe posibilităţi de a se răspândi şi de a muta", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în cadrul unui briefing de presă la Geneva.
Totodată, potrivit Reuters, acesta a îndemnat ţările să învețe din cei doi ani de pandemie. De asemenea, el a militat pentru necesitatea unei distribuiri echitabile a serurilo împotriva covid..
"În pragul noului an, trebuie să învăţăm cu toţii lecţiile dureroase ale anului care se încheie. 2022 trebuie să fie sfârşitul pandemiei de COVID-19", a adăugat directorul OMS, notează Reuters, scrie Agerpres.
În urmă cu o zi, OMS a avertizat guvernele şi autorităţile din statele europene că trebuie să se pregătească pentru o creştere semnificativă a cazurilor de COVID-19 cu varianta Omicron.
Guvernele şi autorităţile din statele europene trebuie să se pregătească pentru o creştere a cazurilor de COVID-19 cu noua tulpină Omicron, a atenţionat reprezentantul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, transmite Reuters.
Reprezentantul OMS a declarat la o conferinţă de presă că trebuie să ne așteptam la o furtună care ar urma să vină curând. El a semnalat că această variantă foarte contagioasă a coronavirusului, nu a avut încă un impact major pentru că a afectat cu precădere adulţii tineri. El a atenționat că această situaţie s-ar putea schimba pe măsură ce vor fi atinse categoriile mai vulnerabile.
''Numărul dramatic al unor noi infecţii COVID-19 ar putea conduce la creşterea spitalizărilor şi la o perturbare puternică a sistemelor sanitare şi a altor servicii esenţiale'', a spus Hans Kluge, îndemnând populaţia să se vaccineze şi cu doza booster şi să limiteze pe cât posibil socializarea, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News