Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Omicron, tot mai multe îngrijorări în Europa. Germania anunță noi restricții pentru nevaccinați
WhatsApp
Restricțiile vor fi înăsprite în toată Germania, au decis ieri autoritățile de la nivel național și de land în cadrul unei ședințe la care au participat, în afară de liderii landurilor, și Angela Merkel și viitorul cancelar, Olaf Scholz.  

Contextul actual a creat îngrijorări în întreaga lume, astfel că și autorităţile germane au stabilit măsuri de protecţie mai stricte pentru cele 16 landuri federale. Potrivit noilor măsuri, doar cei care au certificatul verde vor avea acces în baruri, restaurante, cinematografe sau în zonele de agrement.

De cealaltă parte, pentru cei nevaccinaţi, accesul va fi interzis inclusiv în majoritatea magazinelor, în timpul sezonului de Crăciun. De asemenea, numărul persoanelor cu care pot interacţiona, va fi limitat la maximum două.

“Va fi o reducere semnificativă a spectatorilor la evenimentele majore, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga. Totodată, cluburile și discotecile vor fi închise în multe state federale”, a declarat Hendrik Wuest, premierul landului Renania de Nord-Westfalia.

Până acum, aproape 69% din populația Germaniei s-a vaccinat cu schema completă. Potrivit noilor măsuri, și personalul din farmacii va putea administra seruri anti-COVID. De asemenea, de anul viitor, vaccinarea ar putea deveni obligatorie în Germania.

“Parlamentul german urmează să decidă dacă e necesară vaccinarea obligatorie a populaţiei. Am cerut comisiei de etică să lucreze la un proiect de lege care, dacă va fi aprobat, ar putea să intre în vigoare în februarie 2022”, a declarat Angela Merkel, scrie Tagesschau.

 

Viitorul cancelar german Olaf Scholz, favorabil vaccinării obligatorii

 

Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru a opri focarul de infecţii în ţara sa, relatează AFP.

Olaf Scholz „a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, potrivit unor surse apropiate viitorului cancelar social-democrat.

Succesorul Angelei Merkel „şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni cu Angela Merkel şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel