Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda vrea să limiteze primirea studenților străini și să taie cheltuielile sociale: "Să se gândească dacă nu e mai bine în altă parte"
WhatsApp
Geert Wilders, câștigătorul alegerilor din Olanda cu Partidul Libertății, vine cu propuneri drastice. 

Populistul olandez de dreapta Geert Wilders a anunțat „cea mai strictă politică de azil care a existat vreodată” pentru țara sa. Coaliția de extremă dreapta pe care a reușit să o realizeze în fruntea Olandei, la șase luni de la câștigarea alegerilor legislative, intenționează să limiteze statutul de azil, să limiteze reîntregirea familiei și să reducă beneficiile sociale.

Chiar și migrația forței de muncă și admiterea studenților străini vor fi restricționate.

„Țările de Jos trebuie să aparțină din punct de vedere structural categoriei de state membre cu cele mai stricte reguli de admitere din Europa”, spune documentul coaliției. „Oamenii din Africa și Orientul Mijlociu se vor gândi dacă ar putea fi mai bine în altă parte”, a spus Wilders.

Geert Wilders, litigiu cu Comisia Europeană


Regulile actuale ale UE în materie de azil trebuie să fie ocolite și o clauză în acest sens urmează să fie prezentată Comisiei Europene. Repreentanții UE au reacționat prompt și au anunțat că vor face verificări pentru a se asigura că legislația este implementată în Olanda. 

Alte planuri ale noului guvern din Țările de Jos includ relaxarea reglementărilor de mediu pentru fermieri, reducerea posturilor din serviciul public și finanțare pentru radiodifuziunea publică.

În plus, subvențiile pentru energia durabilă și ajutorul pentru dezvoltare urmează să fie reduse, în timp ce producția de gaze naturale urmează să fie extinsă. Ucraina sfâșiată de război ar trebui să primească în continuare fonduri pentru apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel