Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Muzeele şi sălile de concerte protestează împotriva lockdown-ului
WhatsApp
Muzeele şi sălile de concerte din Olanda şi-au deschis miercuri porţile pentru scurt timp oferind sesiuni de yoga în faţa unor tablouri ale maeştrilor olandezi şi tunsori pe fundalul sonor al unei orchestre simfonice live, în semn de protest faţă de măsura închiderii pe perioada lockdown-ului COVID-19, informează Reuters, scrie Agerpres.

Ţările de Jos au relaxat săptămâna trecută lockdown-ul impus în urmă cu o lună, avizând redeschiderea sălilor de fitness, a saloanelor de coafură şi a magazinelor. Instituţiile culturale au primit însă dispoziţie să rămână închise pentru public până pe data de 25 ianuarie cel puţin.

Participanţii la acest protest au purtat măşti şi au respectat distanţarea fizică, iar la intrare le-au fost verificate certificatele care demonstrează dovada vaccinării împotriva COVID-19, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

Muzee faimoase de pe teritoriul Ţărilor de Jos, de la Van Gogh în Amsterdam la Frans Hals în Haarlem, şi-au deschis porţile cu riscul de a fi amendate. De asemenea au fost oferite vizitatorilor sesiuni de Tai Chi şi de manichiură.

Primarul Amsterdamului, Femke Halsema, a spus că va ''întări'' măsurile curente de lockdown, dar că nu pare ca oficialii să facă acelaşi lucru.

 

Olanda. Muzeele şi sălile de concerte protestează împotriva lockdown-ului


De cealaltă parte, într-un mesaj publicat pe rețeau socialăTwitter, ministrul adjunct al Culturii, Gunay Uslu, a spus că înţelege protestul, dar că a îndemnat la precauţie.

''Sectorul cultural încearcă să atragă atenţia asupra situaţiei în care se află într-o manieră creativă. Înţeleg strigătul de ajutor şi faptul că artiştii vor să arate toate lucrurile frumoase pe care le au de oferit. Dar deschiderea societăţii trebuie să aibă loc treptat. Cultura ocupă un loc prioritar pe agendă''.

Prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, a anunţat săptămâna trecută redeschiderea magazinelor şi reluarea activităţilor sportive de grup în ciuda bilanţului record de noi cazuri de COVID-19.

De asemenea, numărul infectărilor a doborât aproape în fiecare zi câte un nou record, cu peste 30.000 de cazuri. Ţările de Jos au raportat peste 3,5 milioane de infectări şi 21.000 de decese de la debutul pandemiei, din 2020. Cu toate acestea, numărul spitalizărilor a înregistrat un declin constant în ultima vreme, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel