Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OFICIAL. Parlamentul European îşi REAFIRMĂ susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi
WhatsApp
Parlamentul european a transmis un comunicat oficial de presă în care îşi reafirmă susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi, în cursa pentru şefia Parchetului Eoropean.

"La cererea Conferinței președinților Parlamentului European, președintele David Sassoli va trimite în următoarele ore o scrisoare către Consiliu, reamintind sprijinul deplin al Parlamentului pentru Laura Codruța Kövesi în calitate de procuror general european", se arată în comunicatul de presă al Parlamentului European.

Citeşte şi: Dăncilă, CRITICATĂ în PE pentru 10 august şi Kovesi: "România MERITĂ mai mult!" Ce REPLICĂ a dat Dăncilă

Potrivit aceleiaşi surse, președintele PE, David Sassoli a declarat că:

"Înaintea reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne de la Helsinki, Parlamentul dorește să-și reînnoiască angajamentul față de Laura Codruța Kövesi în calitate de candidat al Parlamentului European pentru procuror șef european. Este esențial ca ancheta și urmărirea penală a presupuse infracțiuni împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda fiscală transfrontalieră, să fie asigurate cât mai repede posibil ".

Citeşte şi: Financial Times: Franţa o SUSŢINE pe Kovesi la şefia Parchetului European. Declaraţiile lui CIOLOŞ

În conformitate cu articolul 14 din Regulamentul de instituire a Procuraturii Europene, "Parlamentul European și Consiliul desemnează de comun acord procurorul șef al Uniunii Europene pentru o durată de cel puțin 7 ani, care poate fi reînnoită. Consiliul hotărăște cu majoritate simplă".

Citeşte şi: Cristoiu: "De asta au apărut Fake News-urile cu Kovesi"

Numirea procurorului general european este o codecizie a PE și a Consiliului, mai reiterează instituţia europeană.

În perioada anterioară, Comisia pentru Libertăți civile (LIBE) și Comisia pentru control bugetar (CONT) i-a audiat pe cei trei candidați selectați: Jean-François Bohnert din Franța, Laura Codruța Kövesi din România și Andres Ritter din Germania. Laura Codruța Kövesi a fost aleasă cu majoritate de voturi de ambele comisii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel