Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Ocupanții ruși din Mariupol nu ezită să ucidă civili pe străzi și apoi fac fotografii, lăudându-se cu 'victoria'" - Consilierul primarului
WhatsApp
Ocupanții ruși din Mariupol au procedat la o "racolare" a civililor, afirmă consilierul primarului. El spune că ocupanții ruși  nu ezită să ucidă civilii care rămân fideli Ucrainei, chiar pe stradă, și apoi fac fotografii, lăudându-se cu 'victoria'.

În timpul operațiunilor de racloare din rândul civililor, ocupanții ucid civili chiar pe străzi, a declarat, Peter Andryushchenko, consilier al primarului din Mariupol, pe canalul său Telegram.


"În Mariupol, epurarea continuă. În primul rând, este vorba de căutarea "naziștilor". Un nazist, așa cum îl înțeleg rușii, este oricine care își iubește Ucraina și nu s-a supus ocupantului. Această etapă de curățare are loc nu numai în taberele de filtrare, ci și în jurul orașului", a spus el.

Potrivit lui Andriușcenko, ocupanții au instalat mai multe baraje rutiere în acest scop (în special în districtele Kalmius și Central).

"În procesul operațiunilor de destabilizare, ocupanții nu ezită să ucidă civili chiar pe străzi și apoi fac fotografii, lăudându-se cu "victoria"", a declarat consilierul primarului.

„Ocupanții ruși din Mariupol nu ezită să ucidă civili pe străzi și apoi fac fotografii, lăudându-se cu 'victoria'"

 

El a adăugat că prin curățenie trebuie să se înțeleagă și curățarea morților și a celor uciși de pe străzi.

"Se mătură urmele. Ieri am primit prima confirmare foto a acumulării masive de cadavre în zona Sadki din districtul Kalmius. Ceea ce a confirmat încă o dată informația despre desfășurarea crematoriilor și pregătirea înmormântărilor în masă nu într-un singur loc, ci pe raioane", a spus el.

Andriușcenko a adăugat că și această mocirlă a făcut parte din mobilizarea forțată a oamenilor în "armata" "RPD".

O groapă comună cu zeci de ucraineni uciși a fost descoperită în Buzova, un sat în apropiere de Kiev, a anunțat un oficial local, citat de Reuters.

Șeful comunității Dmytrivka, care include Buzova, Taras Didych, a spus pentru televiziunea ucraineană că trupurile au fost găsite într-un șanț în apropierea unei benzinării.

Nu a fost anunțat încă un număr al morților.

„Acum ne întoarcem la viață, dar în timpul ocupației am avut , mulți civili au murit", a declarat Didych.

Numărul tot mai mare de victime civile a declanșat un nou val de condamnări internaționale față de Rusia, în special din cauza sutelor de morți din orașul Bucea, la nord-vest de Kiev, care până săptămâna trecută a fost ocupat de forțele rusești, potrivit Mediafax.

Militarii au împușcat aproximativ 10 mașini cu oameni între satele Mylym și Mriya din districtul Kiev-Svyatoshinsky din regiunea Kiev, iar în Buzova a fost găsită o groapă comună cu civili.

Groapă comună cu zeci de ucraineni uciși, găsită în Buzova, în apropiere de Kiev


"Sunt 14 sate în comunitate, unele dintre ele erau sub ocupație. Acum ne întoarcem la viață, dar am avut locurile noastre "fierbinți" în timpul ocupației, mulți civili au murit. Este vorba de autostrada Kiev-Zhytomyr, în special între satul Myliy și satul Mriya, unde au fost împușcate aproximativ o duzină de mașini cu oameni. De asemenea, în apropierea benzinăriei din Buzova am găsit astăzi într-o groapă mai mult de "două sute" de civili. Au fost fapte de împușcături, când o persoană a fost ucisă de o lovitură directă", - a spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel