Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O ţară europeană îşi redeschide graniţele pentru cetăţenii din sau Schengen, de la 1 mai
WhatsApp
Danemarca va permite din mai accesul pe teritoriul său al cetăţenilor din ţări ale Uniunii Europene şi din spaţiul Schengen, dacă sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, a anunţat Ministerul danez de Externe, într-un comunicat citat miercuri de Reuters, AFP şi EFE.

Anunţul vine după ce marţi seara parlamentul şi guvernul danez au convenit asupra unui plan de redeschidere treptată a graniţelor ţării nordice, începând din 21 aprilie.

De la 1 mai, persoanele vaccinate complet, inclusiv turişti, din ţările Uniunii Europene sau ale spaţiului Schengen în care ratele de infectare sunt scăzute vor avea permisiunea de a intra în Danemarca fără a li se cere să prezinte un test negativ de coronavirus sau să intre în carantină, conform surselor citate.

Din 14 mai, va fi eliminată şi cerinţa de a prezenta un motiv justificat pentru intrarea în ţară, pentru străinii din ţări din spaţiul Schengen cu rate de infectare scăzute sau medii, fiind totodată ridicat de la 30 la 60 la 100.000 de locuitori pragul incidenţei de la care ţările sunt considerate pe "lista roşie".

Ultima fază va începe pe 26 iunie, cu implementarea unui "paşaport de COVID-19" pentru întreaga UE, ce le va permite celor vaccinaţi să călătorească fără restricţii, în timp ce restul vor fi nevoiţi să se supună unor măsuri.

 

Danemarca îşi redeschide graniţele



În paralel, şi danezii vor putea relua treptat călătoriile în afara ţării, începând din 21 aprilie, cu cei care deţin o reşedinţă secundar într-o altă ţară nordică, unde se vor putea duce fără obligaţia de a sta în carantină la întoarcere.

Această relansare a circulaţiei va depinde în parte de progresul campaniei de vaccinare, încetinită în prezent din cauza suspendării vaccinării cu serul AstraZeneca, precum şi de introducerea "paşaportului sanitar european", prevăzută pentru 26 iunie, menţionează AFP.

În Danemarca situaţia epidemică se menţine stabilă de o lună, săptămâna trecută fiind înregistrată o incidenţă a noilor cazuri de 129,15 la 100.000 de locuitori.

Autorităţile au început în martie redeschiderea activităţilor economice şi sociale, în următoarele săptămâni urmând să fie redeschise restaurantele, cafenele şi sălile de spectacole, pentru cei care prezintă un certificat care să arate că s-au vaccinat, au avut COVID-19 sau au rezultat negativ la un test recent, minorii sub 15 ani fiind exceptaţi de la această regulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel