Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O serie de tornade au devastat SUA. 94 morți, striviţi de ziduri şi acoperişuri: „Suntem prinşi. Vă rog, ajutaţi-ne!” - VIDEO
WhatsApp
Peste ocean, cel puţin 94 de americani au murit striviţi de ziduri şi acoperişuri din cauza celei mai grave serii de tornade din istoria ţării.
O serie de tornade au devastat SUA. 94 morți, striviţi de ziduri şi acoperişuri: „Suntem prinşi. Vă rog, ajutaţi-ne!”

În timp ce salvatorii s-au angajat într-o cursă contra-cronometru în căutarea unor eventuali supravieţuitori, guvernul federal a alocat fonduri din rezerva de urgență şi a mobilizat Garda Naţională.

Președintele Joe Biden a vorbit despre „o tragedie de neimaginat” şi a dat vina pe schimbările climatice pentru ferocitatea fenomenelor meteo, informează Știrile PRO TV.

Căutările continuă zi şi noapte, în speranţa că printre dărâmături ar mai putea fi cineva în viaţă.

Persoane din familiile câtorva oameni lucrau la fabrica de lumânări din Kentucky, unde s-au înregistrat cele mai multe victime. Din cei peste 100 de angajaţi doar 40 au fost salvaţi. Întreaga clădire a fost complet distrusă.

 

Strigăte disperate de ajutor

 

Totuşi, în primele ore, de sub mormanul de moloz au răzbătut strigăte disperate de ajutor.

„Suntem prinşi dedesubt. Vă rog pe toţi, ajutaţi-ne. Suntem sub fabrica de lumânări din Mayfield. Vă rugăm, vă implorăm!”, a fost mesajul unei femei, care, din fericire, a fost salvată.

„Colega mea plângea lângă mine ca o să moară, voia să-şi sune familia. I-am zis să tacă! I-am spus: “Nu murim. Mai e un pic şi e ziua mea, nu murim încă”, a declarat Kyanna Parsons-Perez.

Însă, cei mai mulţi localnici dormeau când s-a dezlănţuit vijelia. Şocul a fost cu atât mai mare. Unii s-au adăpostit în şifoniere, alţii, mai norocoşi, în pivniţele caselor.

„Geamurile au început să pocnească, câinii zburau prin aer, nu ştiam cum să recationez, ce să fac, zidurile se surpau în jurul meu. A fost înfricoşător”, a spus Jessie Newton.

 

Jumătate dintr-un depozit al companiei Amazon a fost măturat de o altă tornadă

 

La peste 500 de kilometri depărtare, jumătate dintr-un depozit al companiei Amazon a fost măturat de o altă tornadă. 6 oameni au murit aici. Era schimb de tură în momentul respectiv, aşa că a durat mult până când s-a stabilit câţi oameni se aflau în incintă.

„O zonă de vreo 140 de metri pătraţi din incinta clădirii a fost afectată de tornadă. Pereţii s-au surpat în interior, la fel şi acoperişul. Zidurile erau din beton, groase de 28 de centimetri şi înalte de 13 metri. Aşadar s-a prăbuşit o greutate enormă”, a spus un pompier.

Agenţiile federale de răspuns la dezastre acţionează în zonele afectate, iar în Kentucky a fost decretată stare de urgenţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel