Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din Spania a vrut să-și incendieze familia: A pus focul, când soțul și două fiice se aflau în casă
WhatsApp
Tribunalul din Ciudad Real a condamnat o româncă la 19 ani de închisoare, acuzată că a încercat să-și ucidă soțul și fiicele minore prin incendierea casei situate pe Calle Palma.  O româncă din Spania a încercat să-și ardă toată familia. Soțul și două fiice se aflau în casă când a pus focul intenționat
Italia. Româncă de 34 de ani, acuzată de crimă. Vcitima a murit la 17 zile de la atac

Tribunalul Provincial din Ciudad Real a condamnat o româncă, la 19 ani de închisoare, considerând că aceasta a încercat să le ia viața partenerului său și a celor două fiice minore, prin incendierea casei închiriate în care locuiau. Magistrații au decăzut-o și din drepturile părintești asupra celor două fiice.

Potrivit sentinței, magistrații Secției a II-a care au urmărit penal evenimentele, petrecute în dimineața zilei de 4 iunie 2020, au declarat că anchetatori au demonstrat că inculpata, Tanța Nela G., de origine română, este vinovată de trei infracțiuni de tentativă de omor a fiicelor sale minore și a partenerul său, care este și tatăl fetelor, scrie La Tribuna.

Magistrații au aplicat o pedeapsă de 19 ani de închisoare: câte opt ani pentru fiecare tentativă de omor a fiicelor și trei ani pentru tentativa de omor a soțului său. Magistrații au redus, astfel, pedeapsa solicitată de Procuror - de 25 de ani, luând în considerare mai multe fapte și împrejurări, ca un factor atenuant din cauza stării sale psihice. 

Spania. O româncă a încercat să-i ardă de vii pe soț și pe cele două fiice minore. Pedeapsă exemplară pentru criminală

 

Avocatul Buenaventura Velasco, care a reprezentant-o pe criminală în proces, a declarat că românca suferă de o afecțiune psihică: schizofrenie paranoidă. Magistrații au considerat că, deși poate avea unele limitări din cauza stării sale psihice, la momentul evenimentelor știa ce face.

În dimineața zilei de 4 iunie 2020, când partenerul ei și cele două fiice ale ei mai mici dormeau, Tanța Nela G. a luat o pernă și a pus-o la ușa dormitorului după ce i-a dat foc. Apoi a dat foc draperiilor din sufragerie și a părăsit casa. Din fericire, soțul a fost trezit de fum și a scos fetele afară. Apoi a încercat să stingă focul.

Familia locuia într-o casă închiriată, iar bărbatul era îngrijorat și de pagubele pe care le-ar putea produce, dacă incendiul se extinde chiar și la alte case. Bărbatul a sunat și la pompieri. Când au sosit agenții Poliției Naționale, au văzut-o pe femeie la ușa blocului, pe strada Palma din Ciudad Real. 

Aceasta a mers la gară, a luat un tren și a ajuns la Madrid, unde a fost arestată. Ajuns în capitala Spaniei, românca a căutat un centru Caritasa, unde a cerut de mâncare.

Avocatul Buenventura Velasco, care o apără, a luptat până la capăt pentru a o declara incompetentă. Acum, avocatul a declarat că va face recurs. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel