Femeia lucrează în agricultură cu români, dar și cu alte persoane de alte naționalități.
„Spre deosebire de anii trecuţi condiţiile de cazare au fost mult îmbunătăţite ca urmare a epidemiei. Au existat foarte multe controale ale autorităţilor pentru ca drepturile muncitorilor sezonieri să fie respectate. Pentru prima dată au acces şi la produse de igienă. Cu toate acestea, unii dintre angajaţi nu au înţeles şi au provocat numeroase probleme", a povestit Andreea pentru Adevărul, citat de Antena 3.
„Majoritatea românilor care vin sunt foarte harnici. Sunt muncitori care vin de peste 10 ani şi lucrează foarte bine. Probleme sunt cu cei care vin pentru prima dată, care probabil nu au înţeles de acasă ceea ce trebuie să facă şi cum vor fi cazaţi. Munca este grea, dar nu i-a obligat nimeni să vină. Ei au decis, iar dacă vor să fie plătiţi trebuie să iasă pe câmp la muncă", a completat românca.
Munca în agricultură începe dimineața, iar muncitorii sezonieri sunt transportați 50 de kilometri de la locul de cazare. Aceștia lucrează până la amiază, când se oferă masa de prânz, caldă, adusă în regim de catering. Un muncitor sezonier ar trebui să lucreze minumum 10 ore pe zi. În două luni jumate – trei luni, câştigul net este de cel puţin 6.000 de euro, respectiv aproape 30.000 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News