Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din Anglia spune că trăiește în teroare: "I-am auzit pe vecini vorbind. Vor să-mi dea foc la casă că sunt imigrant" - VIDEO
WhatsApp
O româncă din Marea Britanie a povestit pe rețelele de socializare că trăiește în teroare, în contextul protestelor violente anti imigranți care au izbucnit în ultimele zile. Ea spune că și-a auzit vecinii cum plănuiesc să-i dea foc la casă. 
Românca a povestit teroarea în care trăiește (Foto: TikTok)

În ultimele zile, Marea Britanie a fost martora unor proteste anti-imigranți de o amploare nemaivăzută, marcate de violență și tulburări în mai multe orașe, inclusiv Londra, Liverpool și Manchester.

Aceste proteste au fost declanșate de un atac cu cuțitul care a avut loc la sfârșitul lunii iulie în Southport, eveniment ce a intensificat tensiunile legate de imigrație.

În încercarea de a controla situația, autoritățile au desfășurat 6.000 de polițiști suplimentari în zonele afectate. Cu toate acestea, ciocnirile violente între protestatari și poliție au continuat, iar protestele s-au extins la atacuri asupra moscheilor și centrelor de azil. În total, peste 400 de persoane au fost arestate în urma acestor manifestații.

Printre cei vizați de extremiști sunt și cetățenii români, o comunitate extrem de numeroasă în Marea Britanie.

Vezi și: Proteste violente anti-imigranți în Anglia. Tineri mascați au vandalizat un magazin românesc: "Să plece toți străinii din țară" / VIDEO

Coșmarul unei românce din Marea Britanie: "Vor să-mi dea foc la casă"

 

O româncă a povestit pe TikTok cum și-a auzit vecinii plănuind să-i dea foc la casă.

"Dacă tot se vorbește despre imigranți, am zis să fac acest clip să vă povestesc ce mi s-a întâmplat astă noapte la ora 03.00.

Dormeam liniștită, când deodată am început să aud voci și nu știam ce se întâmplă. Fereastra mea era deschisă și vecinii mei, casă în casă cu mine, aveau o discuție destul de aprinsă. Am scos capul pe geam să văd ce se întâmplă, iar unul dintre ei a spus destul de clar vezi fereastra aia deschisă, arătând spre geamul casei mele.

Acolo vom trimite un fireball (o minge de foc, trad.), așa s-au exprimat. Dacă nu funcționează asta, vom pune o dronă ca să-i dăm foc la casă pentru că este imigrantă în Anglia. Și acolo sunt niște cuvinte urâte, nu vreau să le spun aici pentru că o să-mi dea video jos de pe TikTok.

Deci acum, clar, stau și mă gândesc și mi-e frică că ei poate să-mi dea foc la casă oricând pentru că sunt imigrant aici.

Am anunțat poliția și urmează să-i investigheze, dar asta nu înseamnă că ei vor acționa, ținând cont că sunt atâtea multe revolte în Anglia și totuși poliția nu face nimic. Ne-au anunțat doar să stăm în case", a povestit românca. 

VIDEO

 

@alinamunteanu2501 #imigrant #dangerous ♬ sunet original - Alina Munteanu

În paralel cu protestele violente, în Regatul Unit au avut loc și contraproteste organizate de grupuri anti-rasism, precum „Stand Up to Racism,” care au încercat să contracareze influența grupărilor de extremă-dreapta.

Acestea au avut loc în orașe precum Brighton, Oxford și Sheffield, adunând mii de persoane care au militat împotriva xenofobiei și violenței.

Vezi și: Atac în Regatul Unit: Mai mulți bărbați est-europeni aflați într-un BMW au fost atacați brutal de o mulțime furioasă

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel